avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ridicarea pensiei de catre tutorele unei persoane pusa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ridicarea pensiei de catre tutorele unei persoane pusa sub interdictie.

Semnalez urmatoarea problema pentru care solicit sprijin si indrumare.
Matusa mea, incadrata in grad de handicap - accentuat, nerevizuibil , a fost pusa sub interdictie prezentand diagnosticul de dementa Alzheimer stadiu moderat -sever iar eu am fost numit tutore prin hotarare judecatoreasca definitiva in mai 2014. Bolnava este nedeplasabila si este internata permanent la un centru de tratament. De trei luni sefa oficiului postal la care matusa este arondata nu-mi permite sa ii ridic pensia si indemnizatia de handicap motivand ca in decizia instantei nu este specificat clar ca am acest drept. Ma poarta pe drumuri, la medicul de familie, la notar pentru procura ?!?!, la casa de pensii ca sa fiu mentionat si eu alaturi de matusa (nu stiu unde), probabil si la asistenta sociala pentru indemniza'ia de handicap, "pentru a intra in legalitate" dupa cum spune dansa. Ce spune legislatia privind ridicarea pensiei, care este calea legala sa exercit aceasta actiune si unde sa ma adresez. Mentionez ca pana in prezent am beneficiat de clementa unor angajate ale oficiului postal care in lipsa sefei mi-au acordat pensia, pe riscul lor.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: victorb333 , utilizator 15:01, 17 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator, obligatii si drepturi dorubabonea dorubabonea Am curatela asupra surorii, adica ii ridic pensia, achit obligatiile la azil. (pensie de invaliditate cu grad de handicap GRAV, nerevizuibil)cu diagnosticele ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Tatal meu are diagnosticul de DEMENTA IN BOALA ALZHEIMER CU DEBUT TARDIV MMS - 22 PCT, si as vrea sa stiu daca cu acest diagnostic ar avea ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdicție. AndronacheIonica AndronacheIonica Bună ziua. Sunt, angajat la Direcția de Asistenta Sociala, ca asistent personal la domiciliu al mamei mele, care este diagnosticata cu boala Alzheimer cu ... (vezi toată discuția)