avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare succesiune

vreau sa stiu, conform carei legi si articol nu se poate modifica "renuntarea" la o mostenire, in cazul in care ,atunci cand s-a facut succesiunea si ai renuntat, altele erau conditiile. Mai exact : tatal meu a decedat, iar mostenitorii erau :eu, fratele meu si mama mea. Eu am facut "renuntare" la mostenire, crezand ca o fac in favoarea mamei, in ideea ca daca dansa va dori sa vanda ceva sa-i fie mai usor, eu nelocuind in Romania. Fratele meu in aceea perioada era grav bolnav de o boala incurabila, iar la cateva zile a si decedat....ramand in urma lui o sotie si un copil minor...
Acum fosta cumnata (ca tutore al minorului)in urma succesiunii dupa sotul ei, are drept la un sfert din apartamentul parintilor mei ramas dupa moartea tatalui, Eu doresc in aceasta situatie sa revin si sa "accept" succesiunea, pt ca mama mea sa detina mai multe procente din apartament si din celelalta componente ale mostenirii , ea avand acum doar 1/4 din resul mostenirii. Va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa indrept aceasta nedreptate, asa cum asupra unui testament se poate reveni, la fel e si cu o "renuntare", de ce nu s-ar putea reveni si in acest caz...????? astept un raspuns, va rog frumos si multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 16:37, 17 Iulie 2014
diferenta este ca in cazul testamentului , acesta opereaza dupa ce persoana moare. Adica cat timp e in viata oricum nu beneficiaza nimeni de nimic de pe urma lui deci poate sa se razgandeasca de cate ori vrea ca nu afecteaza patrimoniul nimanui. Pe cand in cazul Dvs se poatea ca ceilalti care au acceptat mostenirea sa fi vandut-o , sa fi cheltuit banii si sa va trezti peste 25 de ani ca ii vreti inapoi.
Oricum asta este asa de dragul polemicii caci ideea este ca nu se poate retracta.
Mi bine gasiti o solutie sa-i platiti cota sa poata pleca.
am inteles multumesc, dar in cazul nostru nimeni nu a primit nimic, tocmai acum se dezbate succesiunea dupa fratele meu, mama e invitata la mediere , deci ce poate face ea acolo??cand eu nu pot fi langa ea sa o sustin?
la mediere se discuta variantele posibile pentru a evita un proces in instanta deci nu te poate obliga nimeni sa iei vreo decizie acolo. In functie de variantele care i se "ofera" daca ajung la un consens prin mediere poate incheia un acord care apoi se autentifica la notar sau in instanta. Daca nu ajung la un acord va urma un proces in fata instantei unde o puteti sustine psihic dar mai ales sa o sfatuiti sa isi angajeze un avocat.
si ca sa ii dea partea este vorba de un miliard , in bani vechi, deci este o suma , ...as dori sa va intreb, ce intelegeti prin "dezbaterea" succesiunii?...eu consider ca acum se dezbate succesiunea, deoarece pana acum nimeni nu a primit nimic,...
deci s-ar putea reveni,....va rog sa imi spuneti , in baza carui temei legal nu se poate face revenire la Renuntare

Alte discuții în legătură

Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune - renuntare, consecinte mediaset mediaset Salut.Tata a decedat .eu si fratele meu am mers la notar si am dat o declaratie ca renuntam la succesiunea dupa el cu gand ca mama sa mosteneasca tot si dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)