avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Probleme cu declaratia 394
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Probleme cu declaratia 394

Buna ziua,

As dori niste parari cu privire la situatiile frecvente intalnite in declaratia 394.
Eu inregistrez facturile le declar, partenerul nu; vine fiscul cu extrasul ,,nepupat" in manuta iar cel strans tare cu usa sunt eu ... cel care am inregistrat si declarat facturile....... Da, sunt facturi cu achizitii dar cum pot controla furnizorul daca ce mi-a vandut a fost inregistrat si declarat in contabilitatea sa ...?.. Mai mult ... unul din finantisti imi spune ca la X a fost el in control si stie el ce-i acolo ( spre deosebire de mine care negociez prin telefon, primesc documentele prin emaill si marfa prin fan curier - modalitati acceptate din cate stiu)....eu nu am in statut verificare fiscala la firme....atata timp cat el apare pe sit-ul mf activ si platitor de TVA.
Pareri....?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:45, 18 Iulie 2014
Sunteti sigur ca ati cumparat de la acel furnizor (X) si nu de la altul care v-a dat factura pe numele si codul fiscal a lui X? Am auzit de astfel de cazuri.

Eventual nu mai lucrati cu respectivul furnizor.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca facturile emise pe persoane fizice (marfa livrata prin curier) se declara in decl 394. Multumesc! (vezi toată discuția)
Nelamurire platitor tva Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei un caz pe care eu unul nu l-am mai intalnit: 1. Societatea X (neplatitoere de TVA) emite facturi cu TVA!!!??? catre societatea Y ... (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)