As dori niste parari cu privire la situatiile frecvente intalnite in declaratia 394.
Eu inregistrez facturile le declar, partenerul nu; vine fiscul cu extrasul ,,nepupat" in manuta iar cel strans tare cu usa sunt eu ... cel care am inregistrat si declarat facturile....... Da, sunt facturi cu achizitii dar cum pot controla furnizorul daca ce mi-a vandut a fost inregistrat si declarat in contabilitatea sa ...?.. Mai mult ... unul din finantisti imi spune ca la X a fost el in control si stie el ce-i acolo ( spre deosebire de mine care negociez prin telefon, primesc documentele prin emaill si marfa prin fan curier - modalitati acceptate din cate stiu)....eu nu am in statut verificare fiscala la firme....atata timp cat el apare pe sit-ul mf activ si platitor de TVA.
Pareri....?
Sunteti sigur ca ati cumparat de la acel furnizor (X) si nu de la altul care v-a dat factura pe numele si codul fiscal a lui X? Am auzit de astfel de cazuri.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.