avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM - instruirea in domeniul ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM - instruirea in domeniul ssm

Buna ziua, am preluat o firma pentru a face instruirea SSM, respectiv sa completez Fisa de instruire individuala insa am o problema sunt angajati si din anul 2009 eu ce data trec la instruirea introductiv generala si locul de munca: data de cand am preluat aceasta firma 2014 sau anul 2009?X-(
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:12, 18 Iulie 2014
Din intrebarea dumneavoastra inteleg ca sunteti reprezentantul unui SEPP (Serviciu Extern de Prevenire si Protectie). Asta presupune ca sunteti la curent cu prevederile legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca pecum si a Normelor de aplicare a aceteia privind instruirea lucratorilor. Daca angajatorul respectiv nu a avut organizata activittea de prevenire si protectie din 2009 pana acum, probabil ca si-a asumat responsabilittea. Dumneavoastra, in calitate de SEPP sunt convins ca il veti consilia cum e mai bine.
Ar trebui sa dati mai multe detalii.
Spre deosebire de colegul dragupfa, eu nu cred ca sunteti angajat al unui Serviciu extern de prevenire si protectie si nici ca detineti in nume propriu o firma, ca PFA sau Intreprindere individuala. Cel mult ati terminat cursuri ssm de 40 ore si 80 de ore, ca angajat al unei firme, alta decat cea la care spuneti ca ati preluat instruirea ssm.
Ce intelegeti prin preluarea unei firme pentru instruirea ssm ? Activitatea de prevenire si protectie nu se refera numai la instruire.
Instruirea la locul de munca se efectueaza in mod legal, de catre conducatorul locului de munca, nu de catre lucratorul desemnat prin decizia angajatorului sa efectueze instruirea introductiv generala si nici de catre lucratori din cadrul unui Serviciu extern de prevenire si protectie, cu care firma are incheiat contract de prestari servicii in domeniul ssm.
Lucratorii de care amintiti au fisa individuala de instruire in domeniul ssm ? Daca Nu au, cum s-a efectuat pana in prezent instruirea acestora ? ITM -ul nu a controlat respectiva firma ?
Credeti ca sunteti in masura, sa va asumati instruirea introductiv generala a lucratorilor, retroactiv, in 2009 si sa completati dvs. (in locul conducatorului locului de munca) instruirea la locul de munca si instruirea periodica incepand cu aceeasi perioada ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea instruirii introductiv generale in ssm SC GEEA RUGBY CLUB SRL SC GEEA RUGBY CLUB SRL In prima zi de munca, este obligatoriu prin lege, ca angajatorul sa asigure instruirea introductiv generala de Securitate si Sanatate in Munca, a noului ... (vezi toată discuția)
Instruire la locul de munca ady09 ady09 Conducătorul unității poate face o primă instruire la locul de munca cu toți angajații, urmand că după intocmirea fiselor individuale să stabilească ... (vezi toată discuția)
Fise ssm Bkbrigi1 Bkbrigi1 Bună ziua! Dacă schimb serviciul extern de SSM trebuie schimbate și fisele de instruire sau se pot completa în continuare? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)