avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie cu salariu (1)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie cu salariu (1)

Care este vârsta la care vor putea cumula pensia pensionarii iesiti la pensie in baza Legii nr. 263 din 2010 si specificati la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) (cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale)?
Cel mai recent răspuns: Ionut Nistor , Consilier juridic 14:18, 13 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. La data cand devin pensionari.

2. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de urmas - alte venituri knowing knowing Buna ziua, Sunt studenta si beneficiez de pensie de urmas de 7 ani. acum as vrea sa ma angajez part time si as vrea sa stiu daca acest lucru imi afecteaza ... (vezi toată discuția)
Poate deveni pfa un pensionar pe caz de boala? tudorflorentina tudorflorentina Daca ma pensionez pe caz de boala, pot sa devin persoana fizica autorizata sau sa infiintez o Firma? (vezi toată discuția)
Problema pensie anticipata deea26 deea26 Detin Pensie anticipata am incheiat un contract cu compania Avon de colaborare nu ca angajat, iar veniturile sunt impozabile.Am primit somatie cum ca trebuie ... (vezi toată discuția)