Buna ziua. As dori daca se poate sa va cer ajutorul. Sunt angajat la o firma care nu mia platit drepturile salariale de aproximativ 3 luni a avut un control de la ITM Bihor dar a primit doar preaviz dupa spusele sefului, tre sa intelegeti ca el nu refuza sa ne plateasca salariile dar ne spune ca nu are bani, pe de o parte la alti plata salariilor este la zi sau cu o luna cel tarziu intarziere. Ce pot sa fac ca sa imi recuperez salarul. Pot face plangere la ITM daca nu demisionez. Va multumesc
1. Puteti depune plangere la ITM, dar aceasta institutie nu poate obliga pe angajtor sa va plateasca salariul , ci doar constata neplata acestuia acordand un termen angajatorului pentru a va plati salariul restant.
2. Deschideti o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru neplata salariului la Tribunalul Judetean in a carui raza teritoriala domiciliati.
Buna ziua si multumesc pt raspuns. Daca il dau in judecata ce voi rezolva ce va pati pt ca noi am fi vre-o trei angajati care ne primim salarul in rata pot sa zic (100-200lei la 1distanta), iar unul din noi este angajat cu conventie.
Singura solutie viabila este o actiune in instanta, obtineti o hotarire judecatoreasca care poate fi pusa in executare fara probleme. Chiar daca demisionati tot trebuie sa va recuperati drepturile banesti restante si ajungeti la aceeasi solutie.
Sunt sanctionata de lege daca incerc in alt mod de a-mi recupera bani. Pt. ca la cate datorii are ma cam indoiesc ca voi rezolva ceva. Eu lucrez la o firma de topografie iar daca ar trebui sa plec(nea amenintat cu demisia daca nu ne convine situatia) fortat nu cred ca o sa mai vad banii respectivi asa ca mam gandit sa seghestrez aparatul lui de masurat ca garantie ca voi primi banii
Riscati o plangere penala din partea angajatorului. Incercati calea legala, aveti toate sansele. Daca in urma primirii hotararii de la instanta nu va primiti drepturile, puteti dvs sa ii intocmiti lui plangere penala. Si atunci va plati cu siguranta.
Probleme salariale
iunana
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Lucrez la o televiziune locala de aproape 7 ani, iar in ultimii ani s-au strans 5 salarii ... (vezi toată discuția)