avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu decalat sau garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu decalat sau garantie

Buna seara,
La firma unde am lucrat se plateste salariul pe 15 si in ultima zi a lunii.

In contextul in care m-am angajat pe 10 februarie 2012 part time, la sfarsitul lunii februarie am primit salariul doar pe 3 zile, fiindu-mi oprite doua saptmanani, in luna martie am primit salariul in mod normal.
In noiembrie 2013 am trecut la full time, pe 15 noiembrie am primit inca salariul pe part time pentru perioada 15 octombrie-30 octombrie, iar de abia pe 30 noiembrie am inceput sa iau salariul pt full time, pentru perioada 1 noiembrie-15 noiembrie.
In acest context se poate vorbi de o decalare salariala de 2 saptamani sau de o garantie sau si de o garantie si de o decalare de doua saptamani.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 20 Iulie 2014
Avansul din data de 15 a lunii se acorda angajatilor care au lucrat in perioada 1-15. Lichidarea din data de 30 presupune calculul salariului pentru intreaga luna, cu retinerea contributiilor obligatorii si a impozitului, salariatul primind diferenta dintre suma lunara calculata si avansul din data de 15.
Probabil ca in data de 15 nu se operase modificarea normei de lucru si v-au platit ca si inainte avansul. In data de 30 trebuia sa primiti salariul pentru norma intreaga pe toata luna, minus avansul din 15.
Dupa parerea mea, nu este nici un decalaj de doua saptamani, dar cred ca v-au platit mai putin in luna angajarii, probabil in acte au trecut angajarea mai tarziu decat data de 10 februarie 2012.
Garantia nu se opreste decat daca sunteti angajat ca si gestionar.
Angajarea a fost trecuta pe data de 13 februarie 2012. La full time am trecut pe 1 noiembrie 2013 cu salariul in mana de 1000 lei. Pe 15 noiembrie primisem tot inca 250 de lei ( mi s-a spus ca se ia decalat cu 2 saptamani, salariul aferent perioadei part time 15 octombrie-30 octombrie), iar pe 30 noiembrie am primit 500 de lei ( salariul aferent perioadei 1-15 noiembrie full time).
Eu am fost data afara pe 1 iunie, ultimul salariu l-am luat pe 15 iunie pentur perioada 15 mai-1 iunie. De pe data de 1 iunie fost in concediu si preaviz pana pe data de 27 iunie.
Urmeaza sa iau salariul pentru ziua de 15 iulie, mi s-a spus ca mai am de luat plata pe concediul si preavizul ( 1 iunie-27 iunie).
Ar mai fi ceva in plus?

Multumesc frumos!
Cu ce articol v-a incetat c.i.m.?
Cred ca prin incetare de ambele parti, caci eram trecuta cu doua ore si nu aveam dreptul de somaj.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii rbtm rbtm M-am angajat cu CIM la un SRL in iulie 2011. Am fost concediat cu art 65, aliniatul 1 (preavizul a expirat in octombrie 2012). Am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? lumifatu lumifatu Buna ziua, in perioada 18 septembrie 2009-05 octombrie 2011, am fost angajata intr-o firma dar in aceasta perioada am avut 6 luni concediu medical dupa cum ... (vezi toată discuția)
Restructurare post sonnykutza sonnykutza Buna ziua, am o rugaminte daca-mi puteti da un sfat......Sunt angajata de 14 ani la o companie si am fost anuntata ca se restructureaza postul. Motivul ... (vezi toată discuția)