avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

M-am angajat cu CIM la un SRL in iulie 2011. Am fost concediat cu art 65, aliniatul 1 (preavizul a expirat in octombrie 2012). Am dreptul la salarii compensatorii? Daca da, la cate salarii, care este valoarea lor si in baza carei legi?

Va multumesc pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: rbtm , utilizator 20:05, 11 Octombrie 2012
Daca este prevazut in CIM, atunci puteti beneficia.
Art. 67 C.mun. prevede ca , salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Asadar, chiar daca ati fost concediat pentru mitive care nu ntin de persoana dvs, angajatorul nu este obligat sa acorde salarii compensatorii decat daca acordarea acestora este prevazuta in ccm aplicabil , in c.i.m. incheiat cu acesta sau in reg.intern al acestuia ori intr-un act normativ.

In lipsa unor astfel de prevederi , numai prin negociere se pot obtine.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)