Buna seara,
La firma unde am lucrat se plateste salariul pe 15 si in ultima zi a lunii.
In contextul in care m-am angajat pe 10 februarie 2012 part time, la sfarsitul lunii februarie am primit salariul doar pe 3 zile, fiindu-mi oprite doua saptmanani, in luna martie am primit salariul in mod normal.
In noiembrie 2013 am trecut la full time, pe 15 noiembrie am primit inca salariul pe part time pentru perioada 15 octombrie-30 octombrie, iar de abia pe 30 noiembrie am inceput sa iau salariul pt full time, pentru perioada 1 noiembrie-15 noiembrie.
In acest context se poate vorbi de o decalare salariala de 2 saptamani sau de o garantie sau si de o garantie si de o decalare de doua saptamani.
Art.67 C.mun. : Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Art.67 C.mun. prevede posibilitatea salariatului concediaţ pentru motive care nu ţin de persoana lor de a beneficia de măsuri active de combatere a şomajului, precum si faptul ca poate beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Art.67 C.mun. nu prevede obligativitatea angajatorului de a plati salariatului concediaţ pentru motive care nu ţin de persoana sa de a beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
In speta, aveti dreptul la salarii compensatorii numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are obligatia de a acorda salarii compensatorii.
Salarii compensatorii
rbtm
M-am angajat cu CIM la un SRL in iulie 2011. Am fost concediat cu art 65, aliniatul 1 (preavizul a expirat in octombrie 2012). Am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)