avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt din gestiunea administratiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt din gestiunea administratiei de proprietari

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: Casierul avea atributii ale presedintelui/administratorului, desi legal era cineva desemnat administrator si altcineva presedinte + o alta persoana ca cenzor.
Casierul asociatiei de proprietari a incasat o suma mare de bani, cateva zeci de mii de euro pe parcursul a cativa ani, fara ca nimeni sa vada acest lucru.
Intr-un final oamenii si-au dat seama de acest lucru. Au pus banii si au cerut o expertiza financiar contabila,pe ultimii 4 ani, au primit rezultatul si au depus plangere la politia economica.
Acum intrebarile sunt: cum se pot recupera acesti bani ? Apa Nova poate sista alimentarea cu apa rece pentru neplata facturilor (aproximativ un milliard de lei)?
Blocul respectiv este intr-o stare jalnica fara caldura iarna, fara apa calda; de curand s-a primit si o somatie din partea Apa Nova pentru neplata restantelor.
Si colac peste pupaza in acest bloc sunt si restantieri ca nu vor sa plateasca; uni dintre ei au fost dati in judecata fara niciun rezultat.

Multumesc anticipat !
In dosarul in care asociatia de proprietari a formulat plangerea penala, asociatia se poate constitui parte civila ptr recuperarea prejudiciului respectiv de la persoana vinovata! Va sfatuiesc sa apelati l aserviciile unui avocat care sa va reprinte la Politie si Parchet, precu si ulterior la instanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Datorii furnizor de agent termic cu sistarea furnizarii utilitatii s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am tot incercat sa gasesc un raspuns prin forum, si, desi sunt sigura ca subiectul nu este nici nou, nici unic, nu am gasit, asa ca o sa incerc sa ... (vezi toată discuția)
Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)