avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie.

In data de 31. 03.2014 am depus dosarul pt. pensie anticipata partiala si in data de12.06.2014 mi-a venit decizia .Intrebare-cand se intra in plata in decizie nu este specificata data ,multumesc aticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 19 Iulie 2014
In plata se intra incepand cu data depunerii dosarului pentru pensionare. Pe decizie trebuie sa fie mentionata aceasta data.
Pe cuponul de la prima pensie (in mod normal pentru iulie 2014), va fi trecuta si suma corespunzatoare, din urma, pe care o veti primi retroactiv.
1. In decizia de pensionare este specificata data cu care vi se aproba pensia dar pensia anticipata si pensia anticipata partiala se pun in plata de la data cu care va inceteaza raporturile de munca.

2. - Pentru aceasta trebuie sa depuneti la Casa de Pensii dovada ca nu mai aveti calitatea de asigurat (salariat).
- Cea mai buna dovada este decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata croi croi Am 31 de ani vechime dintre care 13 ani gr II.Sunt nascuta in 27 ianuarie 1958.Cand pot iesi la pensie anticipat, ce penalizare voi avea . (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca la depunerea dosarului de pensionare? carmen_m_a_r_i_a carmen_m_a_r_i_a In septembrie tatal meu isi depune dosarul de pensionare. De la personal i s-a spus ca la data la care isi va depune dosarul de pensionare nu va mai putea ... (vezi toată discuția)
Punerea in plata a pensiei anticipate partiale divele divele In cazul pensionarii anticipate partiale, pensia se primeste la data incetarii CIM si comunicarii acestuia la Casa de Pensii, incepand cu aceasta data? sau se ... (vezi toată discuția)