Buna ziua . Am o problema cu o banca . In anul 2012 luna decembrie am luat un imprumut in valoare de 1450 lei cu tot cu analiza dosarului .si trebuie sa dau inapoi 2067,91 lei . In luna februarie am facut o amanare de plata ca am avut o problema de plata si trebuie sa achit in luna martie . Am fost sunat zilnic de acea banca ca daca nu platesc suma ramasa de 1,111,19 lei ma executa silit . Le-am explicat ca sunt bolnav ,cu ciroza hepatica ,am fost si la psihiatru ,si la psiholog ,le-am trimis si copii de pe biletele de iesire din spital . Intro zi am primit de la un birou judecatoresc o notificare ,sa platesc cat mai curand ca altfel ma executa . Dupa aceea am primit un mesaj de la banca ca daca vreau o amanare de plata sa merg la cea mai apropiata sucursala sa fac o cerere si sa atasez din nou 'acele documente . Am fost am depus ,si cand ma intorceam acasa ma suna si imi zice ca daca nu platesc 250 lei ,pana azi o sa fie rau . Eu am o pensie de 600 lei ,si mai am o rata de platit .Am achitat suma de 85 lei si pana acum am platit in total suma de 10,850,00 lei . Simt ca nu mai rezist ,nu stiu ce sa mai fac . As vrea sa mai stiu daca legea insolventei care a intrat in vigoare pe 28 iunie es valabila si pentru persoane fizice ? Daca da unde trebuie sa ma adresez ? Va Multumesc !
Legea insolventei nu este valabila pentru persoane fizice.
Nicio banca nu tine cont de starea de sanatate a persoanei creditate.
Daca mai aveti o rata de platit atunci platiti-o si se va inchide creditul.
Daca nu reusiti sa va intelegeti cu creditorul pentru restructurarea creditului, rate mai mici pe o perioada mai mare, se va ajunge in situatia in care veti fi executat silit si vi se va pune proprire pe pensie pana la achitarea creditului inclusiv a penalitatilor si a cheltuielilor de executare.
Insolventa
micucatalin
buna seara am o intrbare la care va multumesc mult daca imi raspundeti.Ca si persoana fizica am ipotecat un imobil pentru o societate comerciala la care sunt ... (vezi toată discuția)