avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanta

Buna ziua . Am o problema cu o banca . In anul 2012 luna decembrie am luat un imprumut in valoare de 1450 lei cu tot cu analiza dosarului .si trebuie sa dau inapoi 2067,91 lei . In luna februarie am facut o amanare de plata ca am avut o problema de plata si trebuie sa achit in luna martie . Am fost sunat zilnic de acea banca ca daca nu platesc suma ramasa de 1,111,19 lei ma executa silit . Le-am explicat ca sunt bolnav ,cu ciroza hepatica ,am fost si la psihiatru ,si la psiholog ,le-am trimis si copii de pe biletele de iesire din spital . Intro zi am primit de la un birou judecatoresc o notificare ,sa platesc cat mai curand ca altfel ma executa . Dupa aceea am primit un mesaj de la banca ca daca vreau o amanare de plata sa merg la cea mai apropiata sucursala sa fac o cerere si sa atasez din nou 'acele documente . Am fost am depus ,si cand ma intorceam acasa ma suna si imi zice ca daca nu platesc 250 lei ,pana azi o sa fie rau . Eu am o pensie de 600 lei ,si mai am o rata de platit .Am achitat suma de 85 lei si pana acum am platit in total suma de 10,850,00 lei . Simt ca nu mai rezist ,nu stiu ce sa mai fac . As vrea sa mai stiu daca legea insolventei care a intrat in vigoare pe 28 iunie es valabila si pentru persoane fizice ? Daca da unde trebuie sa ma adresez ? Va Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:16, 19 Iulie 2014
Legea insolventei nu este valabila pentru persoane fizice.
Nicio banca nu tine cont de starea de sanatate a persoanei creditate.
Daca mai aveti o rata de platit atunci platiti-o si se va inchide creditul.

Daca nu reusiti sa va intelegeti cu creditorul pentru restructurarea creditului, rate mai mici pe o perioada mai mare, se va ajunge in situatia in care veti fi executat silit si vi se va pune proprire pe pensie pana la achitarea creditului inclusiv a penalitatilor si a cheltuielilor de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amentintari din partea bancii cu executarea silita ! badboy20cm badboy20cm :((nu stiu cum sa o mai ajut pe mama care are vreo 11 credite ,inainte sa creasca euro,dobanzile si sa vina criza ,cu acelasi salariu le facea fatza la aceste ... (vezi toată discuția)
Insolventa micucatalin micucatalin buna seara am o intrbare la care va multumesc mult daca imi raspundeti.Ca si persoana fizica am ipotecat un imobil pentru o societate comerciala la care sunt ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca supervisor6679 supervisor6679 buna ziua in 10-2008 am facut un credit auto in valoare de 13120 e cu garantia pe auto cumparat. In mod normal trebuia sa duc bancii cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)