avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comportament abuziv al șefului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comportament abuziv al șefului

Bună ziua, mă numesc Florea Vasile și aș dori răspuns la următoarea întrebare:
Aș putea face sesizare către ITM la care să atașez și o petiție semnată de mai mulți colegi pentru comportament abuziv al șefului ierarhic superior, și la ce răspuns mă pot aștepta din partea celor de la ITM în urma sesizării?
Ce alte căi de al tempera pe domnul șef am mai avea?
Menționez că suntem 12 colegi care avem parte de acelaș tratament din partea șeful, de felul că vă dau afară, faceți cum vă zic eu că dacă nu nu aveți ce căuta aici, nu vă dau concediul de odihnă, vă țin la servici cât vreau eu și etc., uitând că de fapt statutul nostru în companie este de angajat începând de la femeia de servici până la menegerul general (cu funții diferite, responsabilități diferite, dar și cu remunerație diferită).
Aștept răspunsul dumneavoastră și vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 21 Iulie 2014
Din pacate, daca seful dvs. este sustinut de superiorii lui, mai bine va cautati un alt loc de munca! Daca nu este sustinut, puteti face impreuna cu ceilalti colegi o sesizare la conducerea unitatii dvs. ptr ca acesta sa fie cercetat disciplinar; daca cumva este patron, din nou, mai bine va cautati alt loc de munca sau, intr-adevar, puteti sesiza ITM-ul, dar, va dati seama ulterior de repercursiuni.....nu cred ca o sa va fie mai bine decat acum!
Mulțumesc pentru răspuns, oricum trebuie să facem ceva ca îndreptăm situația actuală, și noi și domnul șef venin la servici pentru a căștiga bani și pentru a avea un loc de muncă.
Și eu la rândul meu am în subordine 16 oameni și nu mă comport așa cum se comportă dânsul.

In ce consta comportamentul abuziv al șefului ierarhic superior?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare impotriva conducatorului institutiei publice crsteo02 crsteo02 Buna ziua, intrebarea mea este : unde pot face o sesizare de abuz de functie si comportament dezastruos fata de salariatii institutie ? Fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)
Abuzuri fãcute de șeful superior cristofer cristofer Lucrez ca maistru mecanic la o intreprindere privata foarte mare și atât eu cât și alți colegi maiștri și ingineri avem o problemă ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca ryanna23_2007 ryanna23_2007 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema la locul de munca si as vrea sa cer si eu pareri. Lucrez la o companie mare, nou venita in Romania, care activeaza in ... (vezi toată discuția)