avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare cu clauza

Buna ziua!
Doresc sa va supun atentiei o problema.
In urma cu cativa ani am convenit cu doi batrani sa avem grija de ei si ramanem cu locuinta, fapt pentru care am intocmit la notar un act de vanzare-cumparare cu alauza. In act se precizeaza ca imobilul in cauza este in bune conditii. Oricum eu am investit pentru confortul familiei mele multi bani pentru confortul si siguranta familiei mele si bineinteles si a batranilor care beneficiaza de imbunatatirile aduse. Problema este ca intentionat repet intentionat batranul nu ia masurile ce le ia orice persoana pentru protejarea si pastrarea in bune conditii a imobilului si a dependintelor si chiar mi-a interzis sa tai niste copaci care au distrus un gard in proportie de 90% de intra cainii prin el si ar putea intra oricine ar vrea. Nu am zis sa faca cine stie ce investitii dar intreb....are voie sa-si bata joc de bunurile in schimbul carora eu m-am obligat sa am grija de ei, sa-i ingrop e.t.c.? Pai daca acestea cad in paragina ( nu ma refer numai la gard ci si la casa de locuit care e construita de un fost militian si nu are elemente de siguranta in structura, motiv pentru care a crapat toata fundatia) ce mai iau eu in stapanire dupa decesul batranilor, pentru ce mai am grija de ei?
Cel mai recent răspuns: ContSters325089 , utilizator 22:55, 19 Iulie 2014
Daca aveti act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, dvs. trebuie sa faceti reparatiile deoarece este proprietatea dvs., batranii au numai folosinta casei nu puteti sa le cereti lor sa va repare gardul dar nici nu va pot obliga sa nu taiati copaci de pe proprietatea dvs.!
pusa2mimi a scris:

Daca aveti act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, dvs. trebuie sa faceti reparatiile deoarece este proprietatea dvs., batranii au numai folosinta casei nu puteti sa le cereti lor sa va repare gardul dar nici nu va pot obliga sa nu taiati copaci de pe proprietatea dvs.!

In actul meu de vanzare-cumparare scrie ca sunt nudul proprietar si din ce am citit eu asta nu prea inseamna decat ca sunt proprietar scriptic, batranii sunt proprietarii in fapt ai bunurilor pana ce moare ultimul dintre ei. De asemenea mai este clar specificat ca nu am voie sa le deranjez dreptul de folosinta. Pai in cazul asta daca eu tai pomii care au rupt gardul nu spun dumnealor ca nu mai pot culege prune din ei si ca astfel le deranjez dreptul de a-si folosi bunurile?
Pai sunteti "nudul proprietar" dar si unicul. Batranii au drept de folosinta nu mai au si proprietatea!
S a facut contract de vanzare-cumparare cu abitatie viagera,nu cu clauza de intretinere,parerea mea..sunt clauze diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager stefania-andreea stefania-andreea In decembrie 2010 matusa mea mi-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.As dori sa stiu daca ea ar putea in vreun fel sa \"atace\" ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere tapleau tapleau buna seara .va rog sa ma ajutati,parinti mei au o proprietate pe care vor sa mi-o dea mie printrun contract de vinzare cumparare cu uzurfruct viaget si clauza ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager vali_sudoru vali_sudoru buna ziua.am un contract de vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager,cu parintii mei.ce pot sa fac in cazul in care parintii mei au abuzat fortat de mai ... (vezi toată discuția)