avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Urgent !!! Vreau sa imi recuperez banii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Urgent !!! Vreau sa imi recuperez banii

buna ziua. ma numesc andrei si sunt din brasov. anul trecut mai 2013 am facut un imprumut la o banca de 6600ron. scadem 300 taxa dosar, 200 prima rata banca, 300 cheltuiti de mine personal, restul de suma ramasa 5800ron i-am dat unui prieten pentru a putea pleca in strainatate sa munceasca. ideea e ca de la bun inceput imprumutul l-am facut pentru a-l ajuta pe el, sa ii dau lui banii. eu avand un servici, nu eram interesat nicidecum sa plec cu el. acum in iulie 2014, a venit acasa, m-am intalnit cu el personal si l-am irnegistrat cu telefonul audio. discutia dintre noi, a recunoscut ca i-am dat banii, ma mai lua si in ras, ca imi plateste banca la inceputul anului 2015, sau ca daca imi plateste acum banca, oare ma va ajuta sa scap eu de stres? din mai 2013 pana in iulie 2014 el mi-a platit mie doar ratele la banca. el se gandeste ca nu e obligat sa imi plateasca totii banii inapoi. dupa socotelile lui vrea sa imi mai dea inapoi in jur de 3800ron(5800 ai lui minus 175ron x12luni ratele = 3800ramane sa imi dea. eu nu mai pune la socoteala ca e dobanda, taxa dosar, alte taxe care sunt eu bun de plata). eu astfel ramanand cu dobanda si ratele pe 4ani ramase. am fost la banca singur si m-am interesat, daca doresc sa inchid banca in iulie 2014 trebuie achitat 5450ron. eu l-am irnegistrat, a recunoscut ca am facut imprumutul pentru el, ca din toti banii luati din banca eu am cheltuit doar 300ron. nu ar fi normal ca el sa imi dea suma integrala pentru a putea inchide banca si sa ii dau eu cei 300ron cheltuiti de mine personal? adica din toti banii luati de la banca, eu s-a bucurat de toti mai putin cei 300ron cheltuiti de mine. ce as putea face sa il dau in judecata, sa il inregistrez audio,video, nu stiu, sa ma duc la politie. vreau sa se faca dreptate. am fost foarte intelegator cu el pana acum, chiar foarte prost, nu am vorbit cu nimeni pentru ca nu vreau sa produc suparare in familia mea, ei nestiind de aceasta poveste. m-a tot dus cu vorba, el probabil vrea sa mearga pe teapa, sa treaca timpul. omul si-a luat o masina din 2008 a dat 5000euro pe ea, are bani nenorocitul. plus ca e si un pic jmecher in oras. [editat]. de aceea nu am facut pana acum in privinta asta. de teama pentru mine si familia mea. din prieteni ce eram, acum nu il mai sufar. pana sa vina acasa, m-am certat cu el la telefon. i-am zis ca ma duc la politie si spun tot. omul m-a amenintat ca face una alta. si acum in ultima noastra disctutie intre 4ochi, l-am inregistrat cand a zis: EU AM VRUT SA TRIMIT BANI LA LUME SA TE PRINDA IN ORAS SA ITI RUPA OASELE, SA TE LASE FARA MAINI SI FARA PICIOARE, SA TE BAGE IN SPITAL DAR AM DECIS SA VIN EU PERSONAL SA DICUT CU TINE SA VAD CAT DE BARBAT ESTI. HAI NU MAI ESTI TARE IN GURA, DACA MA APUC DE TINE, NU MAI RAMANE NIMIC. MI-E TEAMA CA DACA ITI DAU UNA TE OMOR DEFINITIV DAR NU VREAU SA AM UN PROST PE CONSTIINTA. eu apoi i-am zis foarte clar: FRATE DACA TRIMITI PE CINEVA SA IMI FACA RAU MIE SAU FAMILIEI MELE, O SA INTRE SI ALA IN PUSCARIE SI APOI AJUNG LA TINE SI TE DUCI SI TU. ceva de genul... oricum sunt multe de spus....dar ati inteles cat de cat..stiu ca mai sus am scris o poveste ca in filme..dar viata bate filmul.. sfaturi cum sa il dau in judecata, sa imi dea banii inapoi.cum sa il am la mana, sa am probe. apropo am un formular chitanta din iunie 2014 de la western union unde mi-a trimis 175ron din strainatate, pentru rata de la banca, pe numele lui ca mi-a trimis mie. planuiesc sa ma duc cu el la banca sa ne interesam amandoi cat mai e de plata, sa puna si el niste intrebari, astfel il vor vedea camerele si persoana care lucreaza la banca. va rog. multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 15:23, 30 Iulie 2014
Pana la urma vrea sa va dea 3800 sau deloc ?
Puteti depune plangere la politie pt amenintare.
in ce priveste imprumutul, nu cred ca instanta va va da dreptate, insa puteti incerca.
Imprumutul la banca l-ati facut dvs nesilit de nimeni, dvs v-ati asumat plati in plus- dobanzi, taxa si comisioane. Omului i-ati 5800, atat ar trebui sa va returneze ca nu sunteti banca sa ii percepeti dobanda.
Asta cu mersul impreuna la banca, e copilarie.
in caz ca nu recunoaste ca e vorba de el, vreau sa merg la banca sa fie vazut pe camere si sa il vada si un angajat al bancii, sa am inca o proba ca el are sa imi dea datoria. si apropo..el in inregistrare a recunoscut ca pentru el am facut imprumutul si ca el a spus ca va inchide banca deoarece lui i-am dat toti banii. bun atunci, daca i-am dat 5800ron lui si el mi-a platit 12luni x 175ron inseamna ca trebuie sa imi dea doar diferenta? adica 5800 - 2100 = 3700 rest sa imi dea??? sau mai bine nu recunosc ca mi-a dat nici un ban si ca eu am platit pana acum ratele. oricum doar eu personal am depus banii in cont. ori m-am dus eu la bancomat ori am depus prin transfer bancar de la western union catre contul meu. cum sa procedez?? m-a tepuit, nu e corect !!
vreau sa merg la banca sa fie vazut pe camere si sa il vada si un angajat al bancii, sa am inca o proba ca el are sa imi dea datoria.

Nu dovediti nimic cu asta, daca va insoteste cineva la banca nu inseamna ca va e datoare.
nici daca se intereseaza el despre banca mea? asta era ideea, sa vina cu mine sa intrebe anumite lucruri la banca despre imprumutul meu. dobanzi, taxe, rata, cat mai e de platit.speram sa se ridice semnul intrebarii asupra lui ca de ce s-ar interesa el despre banii mei.. atunci va rog eu, daca sunteti avocati sau oameni priceputi in aceste lucruri, NU MAI DATI RASPUNSURI SECI SI SCURTE, PE LANGA CE NU E BINE SA FACEM SAU NU ARE ROST SA FACEM, AM PRETENTIA SA MAI COMPLETATI SI CU CE ESTE BINE SA FACEM CA SA AVEM SI NOI UN AVANTAJ, NOI CARE SUNTEM "VICTIMELE" ..INDRUMATI-NE CE TREBUIE SA FACEM SI CUM SA FACEM, NU MAI CONTINUATI CU GENU DE SFATURI AIA NU E BINE SA O FACI, AIA DEGEABA O FACI, ASA NU DOVEDESTI NIMIC, AIA NU E BINE ETC !! DATI-NE SI NOUA IDEI BUNE SA LE PUNEM IN PRACTICA!! NU IDEI CARE SA NE STOPEZE !! imi cer scuze, nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar sunt disperat..
Inregistrea audio a convorbirii telefonice e egala cu zero, nu se ia ca proba in instanta deoarece nu l-ati instiintat in prealabil si telefonul dvs. nu e omologat pentru asa ceva. Inregistrarea audio care i-ati facut-o poate,.... doar poate va binevoi vre-un procuror sau judecator sa o asculte pe langa caz din acelasi motiv nu e omologat. Tinand cont ca nu e vorba de viata si de moarte nu o sa faca nimeni expertize sa vada daca problele au fost alterate sau nu (la fel ca intr-un celebru caz de la tv cu niste tigani si un frate de presedinte :) ). Trebuia sa ii dati banii la fel cu o hartie (macar de mana) si cu niste martori. Daca nu aveti nici un act la mana, nu aveti nici un martor,... incercati eventual sa vorbiti cu el cu niste persoane (cat mai multe) iar el sa recunoasca ca i-ati dat bani, atunci ei se vol lua ca martori in instanta (au asistat la o discutie in care el confirma cele spuse de dvs).

Alte discuții în legătură

Imprumut pe numele pentru altcineva dalela23 dalela23 am si eu o problema destul de delicata.X-( acum aproximativ 2 ani am imprumutat din banca 47 milioana pentru mama mea, iar acum 1 an jumatate am luat un ... (vezi toată discuția)
Sotie trasa pe sfoara de catre sot noiklosa noiklosa Ziua buna O cunostinta are urmatoarea problema pe care i-am promis ca o voi prezenta pe un forum, ca sa afle opinii avizate. Asadar, femeia a divortat ... (vezi toată discuția)
Refuz de restituire imprumut - cauza penala sau civila Rondolfini Rondolfini Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in urmatoarea problema : acum aproape 2 ani, am vandut un apartament in Bucuresti. Afland de la mine ca urmeaza ... (vezi toată discuția)