avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot achizitiona/inchiria uscatorul unui bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot achizitiona/inchiria uscatorul unui bloc?

Subiect: Achizitie uscator bloc

Buna ziua, stau intr-un bloc cu 4 etaje la etajul 4 si doresc sa achizitionez uscatorul cu care am perete comun (un uscator in fiecare scara). Acest spatiu comun are 16 metri patrati si intentionez sa-l cumpar/inchiriez. Stie careva care este procedura pentru cumparare/ inchiriere a acestui spatiu comun?

Mentionez ca cel mai bun prieten al meu e "presedintele asociatei de proprietari" daca acest lucru ajuta!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:46, 20 Iulie 2014
Uscatorul reprezinta parte comuna,astfel incat toti proprietarii de pe scara/etaj au cota parte drept la acel spatiu
Partea comuna foarte greu se obtine acordul tuturor proprietarilor pentru instrainare
De regula,se practica incheierea de contract de comodat,sau de locatiune pe diferite perioade de timp
sau daca toti locatarii sunt de acord sa il vanda. dar trebuie absolut toti, daca unu se opune = 0.
Va rog sa cititi toata pagina de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Va spun in preambul ca proprietatea comuna dintr-un bloc de locuinte are caracter de indivizibilitate, adica nu se poate instraina (vinde) decat o data cu bunul principal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu ... Vlad.e.s Vlad.e.s Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema. Pe scara pe care locuiesc exista 3 uscatorii, fiecare ... (vezi toată discuția)
Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)
Schimbarea aspectului arhitectural al unui uscator petitemichele petitemichele Buna ziua! As dori sa va intreb despre un spatiu comun,un uscator. Apartamentele de pe un tronson sunt in asa fel proiectate,incat afecteaza unele ... (vezi toată discuția)