Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema.
Pe scara pe care locuiesc exista 3 uscatorii, fiecare proprietar avand drept la acestea, ele reprezentand spatiu comun. Blocul nu apartine unei asociatii de locatari, toate deciziile s-au luat mereu printr-o sedinta pe scara unde se expunea problema tuturor locatarilor si se ajungea la un consens. Doua dintre uscatoriile de pe scara au fost date in chirie unor terti prin acordul a cel putin jumatate plus unul dintre locatarii scarii. Recent avem un vecin nou care a achizitionat o camera de 13mp (camera fara baie, bucatarie sau altceva, doar o simpla camera). Acesta a cerut sa isi mute mobilierul in una dintre uscatorii pentru 3-4 zile pentru a putea sa zugraveasca in camera. Ulterior, a scos dupa cateva zile mobilierul din uscatorie si a inceput sa puna faianta pe pereti pentru ca el vrea sa isi faca dus, zicand ca nu are loc in camera achizitionata. Nu a cerut acordul nimanui si dupa ce i s-a explicat ca vecinii nu sunt de acord, el a continuat lucrarea in mod abuziv. Ca urmare, i-au fost scoase lucrurile pe hol si a fost schimbata incuietoarea de catre alt vecin. Aseara a venit cu amenintari si scandal ca el are dreptul la acel spatiu comun si ca pe suprafata care i se cuvine lui poate sa faca ce vrea el. Problema este in felul urmator: din cate stiu eu acesta nu are dreptul sa faca aceasta constructie. In primul rand, nu are acordul proprietarilor. In al doilea rand, nu are autorizatie pentru aceasta constructie. In al treilea rand, chiar daca, de exemplu, lui i se cuvine 1 mp, din cate stiu eu nu poate sa spuna ca metrul patrat din coltul din dreapta de la intrare este al lui (acesta este doar un exemplu) si pe acela sa il ingradeasca, fiind spatiu comun si fiecare locatar avand drept egal la tot spatiul comun la orice ora din zi (se apeleaza evident si la buna intelegere). Gresesc eu cumva? Va multumesc! Daca nu am fost destul de clar pot reformula.
1-Uscatoriile reprezinta parte comuna
schimbatea destinatiei partii comune se poate realiza numai cu acordul notarial al tuturor proprietarilor si al asociatieid e proprietari prin incheierea de contract d einchiriere sau de folosinta
Daca la dv nu exista infiinta asociatie de proprietari cine a incheiat raportul juridic de instrainare parte comuna imobil?
Unde se vireaza sumele aferente utilizarii exclusive a uscatoriilor ?
2-Vecinul in discutie are aceleasi drepturi si obligatii nu are drept preferential sau prioritar asupra partii comune
Uscator de bloc
kristi
Buna seara! Stiu ca mai este deschis acest subiect, dar am auzit ca acum si avocatul poate face un contract de vanzAre/cumparare sima gandesc ca unele lucruri ... (vezi toată discuția)