avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

daca ma poate ajuta cnv ... Am plecat dela fostu loc demunca. fara a vrea cei deacolo sa imi dea lichidarea la ziii si am plecat asa.... normal din cate am auzit la 3 zile neprezentate ar trebui sa imi desfaca contractu demunca nu ? dar am auzit dela niste colegi ca nu vor sa mil desfaca casa !!!!!!!!! nu imi dau seama dece vor asta ce pot sa fac ??? #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 20 Iulie 2014
Sunt prea multe necunoscute in expunerea dvs.
Cand ati plecat de acolo, ati depus o hartie de demisie? Sau nu?
Daca ati depus, atunci erau obligati sa va accepte demisia si sa actioneze mai departe in consecinta. Cum a fost?
la angajare am semnat si demisia... acum cand i.am anuntat ca vreau sa plec si sa imi aduca lichidarea la zii nu au fost deacord au zis ca trebe sa stau 15 zile ca doar cu preaviz daca vreau si eu nu am .mai putut sa stau ca eram chemat la noul servici...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
omega12345, utilizator
omega12345 a scris:
... la angajare am semnat si demisia...

Asta nu a fost tocmai corect !!


Cat despre preaviz, da, ar fi trebuit sa il respectati. In caz ca nu il respectati, vi se poate imputa o abatere disciplinara in baza careia vi se poate desface disciplinar contractul de munca.
Cum adica la angajare ai semnat si demisia?
Daca ai plecat doar asa, dupa 3 zile lucratoare de neprezentare la locul de munca, ei vor desface contractul disciplinar.
Demisia este o notificare iar daca angajatorul nu renunta la preaviz, se va desface disciplinar.
Nu vad ce legatura are casa..#-o
Cred ,in situatia dvs, ca este vorba despre o demisie in alb.

Legislatia muncii nu prevede nici un fel de sanctiune pentru astfel de practici.
Chiar daca ati dat o ”demisie in alb” si in cazul in care angajatorul se va folosi de ea, aceasta poate fi contracarata prin mijloacele de proba prevazuta de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 zile ce pot sa lucrez in timpul asta? Emmanuel_ro Emmanuel_ro Buna , sunt angajat la o firma romaneasca unde serrviciul se desfasoara in afara tarii... ca sofer profesionist... Acum mi sa terminat concediu medical si am ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca klaudiag klaudiag Am lucrat la o firma si nu mi-am dat demisia pana nu imi primesc bani, caci altfel risc sa nu ii mai primesc. Patroana a zis k imi desface contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de muna/va rog frumos sa ma ajutati PatriP PatriP Buna seara, Sunt angajata la o banca si am anuntat acum o saptamana ca vreau sa plec dar la insitentele directoarei nu mi-am depus demisia imediat ( a vrut ... (vezi toată discuția)