avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru sau nemembru al asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru sau nemembru al asociatiei?

Ce obligatii in plus au membrii care semneaza un contract cu asociatia fata de locatarii care nu fac parte din ea ?
Cu alte cuvinte de ce este mai bine sa nu semnezi un contract care ar putea sa iti impuna anumite obligatii ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:12, 20 Iulie 2014
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati minimum de date relevante
Asociatia de proprietari nu este furnizor sau prestator de servicii,astfel incat nu poate incheia contracte cu membrii proprietari ci numai cu persoane fizice sau juridice autorizate
Proprietarii din cadrul asociatiei de proprietari care inteleg sa nu incheie acord de asociere cu asociatia de proprietari,conform norme in vigoare detin toate obligatiile ca si membrii proprietari,singura diferenta fiind aceea ca detin drepturi reduse,respectiv de a-si depune candidatura sau de a fi alesi in structura de reprezentare a asociatiei de proprietari
Daca va referiti la "contractul" cu asociatia in care in proprietar devine membru al asociatiei, atunci nu are nici o obligatie in plus fata de un proprietar care nu este membru al asociatiei, are mai multe drepturi.
Legea 230/2007 CAPITOLUL III: Drepturile si obligatiile proprietarilor
Articolul 9 Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu .

@pitix,
La ce fel de contract va referiti?
Intre proprietarii de apartamente sau spatii cu alta destinatie dintr-o asociatie de proprietari si asociatia de proprietari nu se incheie contracte. Pot fi exceptii, de exemplu, in cazul incheierii unui contract de inchiriere a unui spatiu comun de la asociatie, in cazul incheierii unui contract de esalonare a datoriilor, in cazul unui contract de imprumut bancar facut de asociatie...
Care este concret problema dumneavoastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate inscrie comodatarul in asociatia de proprietari? andrei1302 andrei1302 Buna ziua ! Am cautat pe peste tot si nu gasesc o solutie pentru problema mea. Ar trebui sa fac parte din Comitetul Executiv al Asociatie dar ne-am dat seama ... (vezi toată discuția)
Iesire din asociatia de propietari marianacatana marianacatana Buna ziua. Stie cineva cum se poate iesi din administratie. Sunt propietar. Vreau sa-mi administrez singur propietatea. (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari vasisimopasa vasisimopasa Buna ziua,ma intereseaza sa stiu care sunt punctele pozitive si negative din punct de vedere legal in a renunta a mai face parte din asociatia de locatari ... (vezi toată discuția)