avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesire din asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesire din asociatia de propietari

Buna ziua.
Stie cineva cum se poate iesi din administratie. Sunt propietar.
Vreau sa-mi administrez singur propietatea.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 15:24, 15 Ianuarie 2016
1-Dv locuiti in imobil de locuit in comun urmare materializarii actului unilateral de vointa
2-Locuitul in comun impune respectarea dispozitiilor in vigoare care prevad drepturi si obligatii in sarcina proprietarilor
3-Proprietarul dobandeste calitatea de membru proprietar in urma acordului de asociare in cadrul asociatiei de proprietari
Proprietarul are libertatea sa hotarasca daca solicita sau nu incheierea acordului cu asociatia de proprietari
Obligatiile proprietarilor si ale membrilor proprietari intr-un imobil de locuit in comun sunt identice
Membrii proprietari detin un drept in plus fata de simpli proprietari,respectiv dreptul de a alege,a vota,a depune candidatura pentru obtinerea de functii in cadrul asociatiilor de proprietari
4
-Vreau sa-mi administrez singur propietatea.

Indiferent daca sunteti proprietar sau membru proprietar,daca ati incheiat sau nu acord de asociere,legiutorul a prevazut obligatia in sarcina proprietarului de a-si administra proprietatea
Problema consta in aspectul ca dv ati inteles sa locuiti in imobil de locuit in comun,care este constituit din proprietati individuale si din parti comune-pe care le intretine si le repara asociatia de proprietari
Dv ca si proprietar,pe langa cheltuielile individuale va revine obligatia legala ca lunar sa achitati cote parti comune reprezentate de salarii si c/v intretinere cale acces,scari,ghene,uscatorii,subsol tehnic,terasa/acoperis
Rolul asociatiei de proprietari este acela de intretinere si reparatii parti comune,care implica demersuri si sume financiare pe care putini proprietari sunt interesati sa le desfasoare daca nu ii afecteaza direct
nu puteti !
Aveti dreptul sa iesiti din asociatia de proprietari, nu din administratie.
Dar hotararile in bloc le iau membrii asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc uscatorul, desi nu-l folosesc CYBORG CYBORG Buna seara! Locuiesc la bloc. Pentru \"uscator\" este normal sa platesc o suma lunara , desi nu l-am folosit vreodata, nu-l folosesc si nu-l voi folosi? Sa ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa fac parte din asociatia de locatari teisoara teisoara Buna ziua, daca se poate va rog un raspuns la urmatoarea problema ,cand faci parte din asociatia de locatari daca ai bransamente individuale(apa rece cu ... (vezi toată discuția)
Nu mai vreau să fac parte dintr-o asociație de proprietari Mădă yna Mădă yna Bună ziua! Doresc să aflu dacă există vreo lege prin care eu sunt obligată să fac parte dintr-o asociație de proprietari. Motivul pentru care nu mai ... (vezi toată discuția)