avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platesc uscatorul, desi nu-l folosesc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platesc uscatorul, desi nu-l folosesc

Buna seara!
Locuiesc la bloc.
Pentru "uscator" este normal sa platesc o suma lunara , desi nu l-am folosit vreodata, nu-l folosesc si nu-l voi folosi?
Sa plateasca numai cel ce-l folosesc, nu?
Va multumesc.
Ce anume platiti pentru uscator? Este vreo taxa speciala pentru uscator? Daca nu l-ati folosit, il puteti folosi fiind parte comuna.
Nu stiu, nu am intrebat pe administratora, dar imi imaginez ca platesc pt. uscator ceva bani lunar, desi nu il folosesc si nu il voi folosi, deoarece nu am nevoie.
Intrebare clara:platesc ceva-nu conteaza cum se numeste acea suma, "taxa" sau altfel-lunar pt. uscator, chiar daca nu vreau sa-l folosesc?E legal?
Va multumesc.
CYBORG a scris:

Buna seara!
Locuiesc la bloc.
Pentru "uscator" este normal sa platesc o suma lunara , desi nu l-am folosit vreodata, nu-l folosesc si nu-l voi folosi?
Sa plateasca numai cel ce-l folosesc, nu?
Va multumesc.

Din intrebarea dumneavoastra rezulta ca platiti pentru uscator.
De fapt nu platiti nimic pentru uscator dar il puteti folosi.
Locuiti la bloc
Consecinta materializarii interesului dv de a locui in imobil de locuit in comun,va revine obligatia sa respectati dispozitiile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Uscatorul reprezinta parte comuna,la fel ca si calea de acces in imobil,ghena de gunoi,
subsol,terasa
Dispozitia in vigoare prevede fara echivoc
HG nr 1588/2007ART. 32
(1) Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor
asociatiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de
contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente
fondurilor din asociatia de proprietari.

(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decât aceea de
locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca
urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii
apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decât aceea de locuinta ori în alte situatii.

Nici ghena de gunoi,nici subsolul si nici terasa nu o folositi exclusiv dv,dar fiind parte comuna,toti proprietarii au obligatia sa achite lunar parti comune
Aspectul ca dv nu doriti sa utilizati uscatorul nu constituie temei legal sa fiti exonerat de la plata parti comune
Cheltuielile suportate de proprieatrul unui apartament sunt stabilite prin HG 1588/2007. Nu exista plata catre asociatie care sa se numeasca "plata parti comune" asa cum eronat sustin unii.
Citind mai atent legislatia ne putem referi la unele cheltuieli ce se repartizeaza pe "cota parte indiviza de proprietate". Si aici intra, de exemplu, cheltuieli administrative, curatenie, salariale, reparatii ale proprietatii comune... Dar nu plata parti comune!
Acesata cota indiviza de proprietate se calculeaza ca raport procentual intre suprafata utila a apartamentului si suma suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor dintr-o scara. Din aceasta formula, cum cred ca se observa, lipseste cu desavarsire orice referire la spatiile comune, uscatoare, casa scarii, subsol, terase....
Asdar indiferent ca blocul are 7 uscatoare sau "zero" uscatoare, cota indiviza este aceeasi. Iar cheltuielile repartizandu-se pe cota indiviza sunt procentual aceleasi.

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza pe parcare, piscina si sala de fitness Ancagnn Ancagnn Buna ziua, am cumparat un apartament intr-un bloc rezidential si un loc de parcare. Am inteles de la administrator ca se aplica cota indiviza si pe acel loc ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)