Buna ziua,ma intereseaza sa stiu care sunt punctele pozitive si negative din punct de vedere legal in a renunta a mai face parte din asociatia de locatari avand in vedere ca nu ma simt in niciun fel tutelata sau sustinuta de catre conducerea acestei asociatii din care fac parte fiind proprietara unui apartament.
multumesc anticipat!
Legea in vigoare prevede concret drepturi si obligatii proprietari
Daca un proprietar intelege sa nu incheie acord de asociere sau sa nu devina membru proprietar in cadrul asociatiei de locatari/proprietari,conform dispozitii in vigoare acesta detine obligatii identice cu restul proprietarilor ,mai putin dreptul de a vota ,de a depune candidatura sa fie ales in functii de reprezentare ale asociatiei de proprietari
Concret daca doriti sa renuntati la calitatea de membru proprietar,pierdeti automat si dreptul de a detine functii in structurile asociatiei de proprietari
Concret dv in ce problema doriti sa fiti tutelata sau sustinuta de asociatia de proprietari ?
In ce sens doriti sa fiti tutelata sau sustinuta de catre conducerea asociatiei de proprietari?
Care este motivul necesitatii tutelei si sustinerii din partea AP, aveti vreun litigiu cu alt proprietar sau ce anume?
Cu exceptia dreptului de a vota si de a face parte din conducerea AP, un proprietar care nu este membru al AP are aceleasi obligatii si drepturi ca si proprietarii membri ai AP.
practic, administratorul cat si consiliul nu imi respecta sugestiile sau reclamatiile cu privire la ceea ce se intampla in bloc, ignorandu-ma total.de exemplu trimit email-uri la care nici macar nu raspund (in ultima mail ,de exemplu, ii ceream sa nu mai faca adunarea generala in timpul saptamanii ci in week-end,deoarece eu lucrez).ideea este ca nu doresc sa le mai platesc salariile si nici sa mai fiu la comun cu anumite cheltuieli ale asociatiei care mi se par abuzive.va multumesc!
Puteti renunta la calitatea de membru al asociatiei de proprietar, dar obligatiile va raman neschimbate.
Cat priveste drepturile proprietarului, aveti aceleasi drepturi ca oricare proprietar - membru sau nemembru al asociatiei - doar ca va pierdeti posibilitatea de a vota, de a alege si de a fi ales in Adunarile generale care sunt ale asociatiei, nu ale tuturor proprietarilor.
Practic dv. trebuie sa va supuneti unei hotarari luate in Adunarea generala, neavand posibilitatea nici macar sa va exprimati votul.
daca sunteti membru al asociatiei, mai puteti face ceva.
Daca renuntati la aceasta calitate, nu prea mai aveti ce face .
Sfat: ramaneti membru si va luptati cu "alesii".