avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru in asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru in asociatia de proprietari

buna ziua,

m-am mutat de putin timp intrun alt bloc si nu sunt mebru in asociatia de propritari.
ce avantaje / dezavantaje am daca devin membru si ce avantaje / dezavantaje am daca nu venin membru?
Calitatea de membru sau nemembru nu va aduce avantaje sau dezavantaje. In ambele situatii aveti aceleasi obligatii.
Singura diferenta este ca daca nu sunteti membru nu puteti fi aleasa in comitetul de conducere al AP.
faceti o cerere de adeziune la asociatie,astfel obtineti drepturile din Legea 230/2007-drept de vot,de-a candida,de-a alege si de a fi ales in comitet,etc...
va multumesc pentru raspunsuri

mai am o intrebare.
in cazul in care nu vreau sa fac o cerere de adeziune la asociatie pot sa nu fiu de acord cu unele hatarari luate de asociatie si nici asosiatia sa ma poata obliga sa le accept?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Adriantot, moderator
Daca sunteti proprietar in acea asociatie, puteti sa fiti de acord sau sa nu fiti de acord cu hotararile luate in adunarea generala, indiferent ca sunteti sau nu membru al asociatiei.
Daca sunteti membru va puteti exprima acordul sau dezacordul sustinandu-va punctul de vedere in adunarea generala si puteti vota pentru sau impotriva unor propuneri de hotarari.
Daca nu sunteti membru, nu o sa aveti posibilitatea sa va sustineti punctiul de vedere, sa votati...

Iar hotararile luate statutar in adunarea generala sunt valabile pentru toti proprietarii, membri sau nemembri ai asoiciatiei, participanti sau nu la adunarea generala.
Daca sunteti membru al asociatiei puteti sa contestati o hotarare a adunarii generale, in instanta. Daca nu, nu!
Hotararile Adunarii generale pot fi contestate in instanta de oricare proprietar, membru sau nemembru al asociatiei, cf. Deciziei CCR nr.670/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociaţie proprietari Matrix001 Matrix001 Bună seara ! Am o întrebare legată de asociaţia de propietari. La mine în bloc s-a înfiinţat o asociaţie de propietari de care nu am fost anunţat şi ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri, pot participa la adunarea generala? alyana alyana Buna ziua. Ne pregatim pentru AG, drept pentru care am convocat toti membrii AP. Ma gindesc ca, in urma anuntului facut, vor veni la adunare si ne/membri. ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)