Bună seara !
Am o întrebare legată de asociaţia de propietari. La mine în bloc s-a înfiinţat o asociaţie de propietari de care nu am fost anunţat şi aş dori să ştiu dacă sunt obligat să plătesc costuriile pentru înfiinţarea acesteia. Menţionez faptul că nu am semnat acordul de asociere şi nici statutul de a fi în asociaţie.
Singura diferenta dintre calitatea de membru sau nemembru al unei asoc de propr este aceea ca nemembrul nu poate fi ales in comitetul executiv si nu are drept de vot. In schimb are restul de drepturi si in primul rand toate obligatiile membrilor.
asociatia de proprietari se infiinteaza prin procedura prevazuta de disp L nr 230/2007,care implica convocare de adunare generala la care trebuie sa participe majoritatea proprietarilor
aspectul ca dv ati inteles sa nu incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari are drept consecinta ca dv va revin aceleasi obligatii dar mai putine drepturi ca membrilor proprietari
Conform dispozitii L nr 230/2007 hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii inclusiv aceia care nu au fost prezent la adunarea generala
Daca majoritatea proprietarilor au votat infiintarea de asociatie de proprietari,va revine obligatia legala sa achitati c/v individuala impusa
Statutul sau legea
rocado
Buna ziua,
In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)