avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociaţie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociaţie proprietari

Bună seara !
Am o întrebare legată de asociaţia de propietari. La mine în bloc s-a înfiinţat o asociaţie de propietari de care nu am fost anunţat şi aş dori să ştiu dacă sunt obligat să plătesc costuriile pentru înfiinţarea acesteia. Menţionez faptul că nu am semnat acordul de asociere şi nici statutul de a fi în asociaţie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:58, 10 Martie 2016
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu votul majoritar iar nu unanim. Ca urmare, fiind in minoritate, trebuie sa va supuneti majoritatii.
Singura diferenta dintre calitatea de membru sau nemembru al unei asoc de propr este aceea ca nemembrul nu poate fi ales in comitetul executiv si nu are drept de vot. In schimb are restul de drepturi si in primul rand toate obligatiile membrilor.
asociatia de proprietari se infiinteaza prin procedura prevazuta de disp L nr 230/2007,care implica convocare de adunare generala la care trebuie sa participe majoritatea proprietarilor
aspectul ca dv ati inteles sa nu incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari are drept consecinta ca dv va revin aceleasi obligatii dar mai putine drepturi ca membrilor proprietari
Conform dispozitii L nr 230/2007 hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii inclusiv aceia care nu au fost prezent la adunarea generala
Daca majoritatea proprietarilor au votat infiintarea de asociatie de proprietari,va revine obligatia legala sa achitati c/v individuala impusa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru in asociatia de proprietari andreeaene andreeaene buna ziua, m-am mutat de putin timp intrun alt bloc si nu sunt mebru in asociatia de propritari. ce avantaje / dezavantaje am daca devin membru si ce ... (vezi toată discuția)
Statutul sau legea rocado rocado Buna ziua, In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri, pot participa la adunarea generala? alyana alyana Buna ziua. Ne pregatim pentru AG, drept pentru care am convocat toti membrii AP. Ma gindesc ca, in urma anuntului facut, vor veni la adunare si ne/membri. ... (vezi toată discuția)