avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Excluderea unui membru din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Excluderea unui membru din asociatie

Poate fi exclus un membru din Asociatie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:05, 1 Iunie 2016
Nu cred ca se poate.
Sa zicem ca achizitionez o locuinta in blocul dvs. care are deja constituita as. proprietari. Ei, in aceste conditii, Legea imi permite sa devin membru al respectivei as. prop. sau nu, adica sa fiu simplu proprietar. Practic voi avea aceleasi obligatii in raport cu as. prop., insa drepturi mai putine - sa nu pot alege si sa fiu ales, sa nu pot vota.

Chestiunea cu excluderea este aiurea - cum sa excluzi un propietar? Doar sa-l obligi sa-si vanda locuinta si doar atunci va pierde si calitatile de proprietar cat si pe ce-a de membru (daca a optat pentru a deveni membru) in as. prop.
Totusi, poate veniti cu amanunte, sa intelegem si noi - sau numai aceasta era intrebarea?
Dimpotriva, proprietarul este cel care se poate exclude prin propria vointa din AP.
Cu toate ca nu ii foloseste la nimic.
Singura diferenta dintre memebru si nemembru este cu alesul in "organele" de conducere.
Si cum multi sunt atat de "dornici" sa participe la viata blocului, nu mai pot de excluderea din AP!
Sa zicem ca un membru al asociatiei nu respecta lg.230, nu respecta statutul si sfideaza hotararile adunarii generale. Ce e de facut ?
Concret ce anume nu respecta? Pentru fiecare cauza exista solutii.
De exemplu daca nu-si plateste intretinerea, se aplica legea indiferent ca este sau nu membru al asociatiei.
Cum adica "sfideaza"? Raspunde obraznic, ce nu respecta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari? coltomaltese coltomaltese Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva? Pe scurt, am sediul ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si proprietarii care nu fac parte din asociatie Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatia de proprietari andreeaene andreeaene buna ziua, m-am mutat de putin timp intrun alt bloc si nu sunt mebru in asociatia de propritari. ce avantaje / dezavantaje am daca devin membru si ce ... (vezi toată discuția)