avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul de innoire a parcului auto (REMAT)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul de innoire a parcului auto (REMAT)

Salutare tuturor!

Nevoia unui sfat m-a facut sa descopar acest site. Consider ca e o idee foarte buna existenta lui.
Sa fiu mai scurt: am luat o masina prin acest program. Azi am aflat cateva chestii care imi dau planurile peste cap. Precizez ca eu sunt in faza asteptarii masinii. Eu stiam ca atunci cand vine masina in tara (la dealer) ma duc si o ridic si gata plec in concediu. Ei, nu e asa nici pe departe. Ce am aflat: ca dupa ce masina intra in tara se face factura fiscala care se ataseaza dosarului remat si se trimite spre decontare (numai o sg data pe luna trimite dealerul dosarele :(() la fondul de mediu. In loc de 10 zile (nu stiam nici de acest termen) cat ar trebui sa dureze asteptarea cica dureaza o luna (deh, doar suntem in Romania). In tot acest timp masina mea sta in curtea dealer-ului pt ca cica nu am platit-o!!! Eu mi-am achitat absolut toate politele dar masina nu e achitata de remat :(( Cu ce sunt eu de vina si ce pot face ca sa intru in posesia ei mai devreme? Sau macar sa obtin o masina de-a dealer-ului pt a-mi petrece vacanta programata. Ca la faza asta cel putin e de vina ca nu m-a instiintat. Si nici nu ma instiinta daca nu puneam eu niste intrebari. Reprezentatii de vanzari s-au aparat spunand ca nici ei nu au stiut cum se desfasoara aceasta decontare. Oare?
Precizez ca termenii contractuali de livrare sunt 8-10 sapt de la achitarea avansului si plata integrala a masinii. Imi suna rau ultima parte pt ca prima parte nu or s-o mai respecte. Insa si la durata au niste clauze care spun in mare ca pot intarzia livrarea masinii cu pana la 8 saptamani (atunci m-am ars ca se incadreaza cu tot cu luna de decontare) in anumite conditii: daune totale, vina producator, etc. Si ultima conditie e cea care ma nelinisteste: "modificarea intempestiva a unor dispozitii legale cu impact asupra derularii contractului". Numai ca nu e nimic modificat intempestiv aici. Conditiile de aplicare a acestui program sunt cunoscute de la inceputul anului parca. Am dreptate?
Cam asta e povestea. Astept un sfat, orice pt a rezolva problema asteptarii decontarii acesteia idioate.
Multumesc anticipat
Cred ca va trebui sa accepti conditiile lor daca nu vrei sa pierzi povestea cu REMATUL.
Eu am luat masina de la un dealer la care nu am avut nici cea mai mica problema. Nici nu s-a pus problema sa astept decontarea lui cu statul.
Depinde, deci, numai de dealer si de dorinta acestuia de a-si vinde masina. Ti-as mai sugera sa ceri sa vb cu directorul dealerului respectiv, poate iti ofera el o solutie.
In acelasi timp stiu pe altcineva care are exact aceeasi problema ca si tine. banuiesc ca este vorba depsre acelasi dealer.
Sunt tare curios despre ce dealer e vorba la tine. La mine e vorba de Porsche romania din Bucuresti.
Eu mai stiu cazuri de oameni cu prg remat dar doar la logan. La dacia totul merge bine, oamenii habar n-au cand se intampla decontarea. De ce nu e asa si la Porsche (skoda mai precis) nu stiu. Nu vreau sa fiu rau dar mie imi miroase a partinire din partea celor de la fondul de mediu.
De vorbit cu directorul dealerului o sa incerc sa vorbesc si eu dar din cate am auzit Porsche fiind un dealer mare si gras negociaza de pe pozitii de forta. Din pacate s-a adaptat f bine la conditiile din romania in ceea ce priveste satisfactia clientului :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dealer auto solicita 24% tva mariuselectric mariuselectric Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 ... (vezi toată discuția)
Autoturism nelivrat conform contractului; ce pot face? dipopa dipopa Buna ziua, In data de 16.03.2022 am incheiat un contract de vanzare-cumparare pt un autoturism Kia Sportage 1.6 T-GDI HEV 6AT 4x4 Business Line + optionale ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru masina nelivrata inc0gnito inc0gnito Se da urmatoarea situatie: Contract de vanzare auto intre un dealer si o persoana fizica (PF). In factura proforma consilierul se angajeaza sa livreze masina ... (vezi toată discuția)