avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Punct lucru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Punct lucru

Buna ziua,
Va cer ajutorul intr-o problema.
Firma X vinde marfa in numele firmei Y pe baza unui contract de mandatariat, cu chitantierul si facturierul firmei Y.
Firma Y nu are punct de lucru unde firma X vinde marfa.
E corect din punct de vedere legal sa nu aiba punct de lucru, dar sa aiba stampila, facturier, chitantier la sediul firmei X? Poate sa afiseze preturi de lista pe perete?
Ce se poate intampla in cazul unui control? Cine este responsabil? Ce poate pati firma X? Dar firma Y?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:42, 20 Iulie 2014
Este o situatie nereglementata expres de lege si ca atare trebuie supusa unei interpretari. In plus trebuie tinut cont de mai multe aspecte, intre care: obiectul de activitate al celor doua firme, natura bunurilor vandute, etc. In principiu se poate face acest lucru, dar la fel de bine organul de control poate considera ca ati incalcat legea.
Firma Y care nu are punct lucru si produce bunurile = productie, Caen 2011
Firma X care are punct de lucru si vinde cu facturierul, chitantierul, stampila firmei Y= intermedieri, Caen 4612.


Dpmdv, sunt toate sansele sa nu fiti in legalitate in maniera prezentata. Corect este sa vindeti catre X si X sa vanda mai departe. Repet este doar pmdv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar infiintarea unei firme/pfa sau ii Jimmi Jimmi Intentionez sa deschid un mic hobby. intentionez sa deschid un site unde fiecare persoana poate vinde ceva virtual pentru o suma de bani.Atat timp cat site-ul ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat e obligatorie pentru o intreprindere individuala? cela_relly cela_relly Am Intrep. Individuala cu norma venit incepand cu 01 martie 2011 si as vrea sa stiu daca e nevoie de casa de marcat sau pot folosi chitantier si facturier. Va ... (vezi toată discuția)
Contract mandat comercial Lori47 Lori47 O societate X cu profil de activitate comert doreste sa incheie contract cu o firma Y care sa gaseasca noi clienti pentru firma X. Firma X va factura marfa ... (vezi toată discuția)