avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

Buna ziua,
Apelez la dvs cu urmatoarea problema:
Bunicii mei, care sunt inca in viata, au fost convinsi de una din matusile mele (una din fice) sa faca un contract de intretinere in care ea sa se ingrijeasca de ei in schimbul casei bunicilor. Problema este ca toata actiunea s-a facut fara acordul celorlalte 2 surori, ele fiind in total 3 surori.
Se mai poate face ceva in aceasta privinta, poate fi anulat acel contract? Mentionez ca am si o copie a contractului de intretinere si poate fi gasit la linkurile de mai jos. in contract s-a facut si o evaluare a imobilului, evaluare care nu reflecta realitatea, in conditiile in care un imobil similar in aceeasi localitate se vinde la un pret dublu fata de cel stipulat in contract.

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
PoseidonL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:27, 20 Iulie 2014
Bunicii, fiind proprietarii casei, au dreptul sa dispuna de aceasta cum doresc, fara a avea acordul fiicelor.
Singurii care pot solicita desfiintarea contractului de intretinere sunt bunicii, doar daca matusa (cea careia a fost vanduta casa) nu isi indeplineste obligatiile stipulate in contract.
Buna ziua,
1. Faptul ca acel contract a fost facut fara acordul altor viitori mostenitori (cele 2 surori) este perfect legal. Ele ar avea dreptul la mostenire DOAR dupa decesul parintilor.
2. Rezilierea contractului poate fi solicitata in instanta doar de bunicii in viata DACA dovedesc ca cei care s-au obligat nu-si respecta indatoririle.
3. Valoarea contractului nu se stabileste dupa valoarea de piata ci dupa grila notarilor si evaluarea facut de evaluator. Oricine poate cere orice suma pentru un imobil, important este cat primeste.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar nu ar putea fi atacat contractul pe motiv ca bunicii nu au fost evaluati psihologic de o persoana abilitata, ei avand o varsta inaintata 84, respectiv 75 de ani?
Mai intai ar trebui sa dovediti ca bunicii nu se aflau in deplinatatea facultatilor mintale la momentul incheierii contractului respectiv.
Insa, luati in considerare ca acest contract a fost incheiat in fata unui notar, care, desi nu este un specialist in medicina psihiatrica, avea posibilitatea sa observe daca bunicii nu inteleg ce semneaza si sa refuze perfectarea actului respectiv.
Buna ziua,
Daca la momentul incheierii contractului, bunicii aveau capacitatea de a incheia contracte 9erau perfect normali din punct de vedere mental), nu se poate ataca acel contract.
Ar trebui sa demonstrati ca la momentul incheierii contractului bunicii sufereau (cu acte in regula emise de medici specialisti) de boli care sa le diminueze capacitatea de a contracta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu casa bunici! Dorin888 Dorin888 Buna ziua, Bunica mea este inca in viata si vrem sa ne ocupam de casa ce va ramane in urma ei. Am inteles ca nu are acte facute pe numele ei, dar se pot ... (vezi toată discuția)
Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune deia16 deia16 Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inlatura o clauza dintr-un act de vanzare-cumparare? cioaca_cc cioaca_cc Parintii mi-au facut un contract de vanzare/cumparare pt un imobil de locuit + teren aferent. Contractul a fost incheiat cu doua clauze: - prima a ... (vezi toată discuția)