avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari legislatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari legislatie

buna ziua,as dorii daca se poate sa imi spuneti daca sa aprobat proiectul normativ privind obligatia administratorilor de bloc de a afisa lunar la vedere langa lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, modalitatea de calcul in urma careia au rezultat sumele lunare de plata a proprietarilor.
Nu s-a aprobat dispozitia la care faceti referire
Mai multi parlamentari vor sa modifice legislatia asociatiilor de proprietari. Dar nu vor toti aceeasi modificare ori o revizuire legii sa o faca mai buna, mai functionala, mai adecvata nevoilor proprietarilor si celor care se ocupa de asociatii. Nu. Unor parlamentari probabil ca li se pare ca e un domeniu unde se poate pricepe oricine si-atunci le este usor sa initieze o propunere legisltiva, sa-si bifeze in activitatea personala s.a.m.d.
La Camera Deputatilor se afla acum mai multe asemenea initiative, unele adoptate in Senat, altele respinse de Senat, dar Camera Deputatilor fiind decizionala, acestea vor ajunge sa se dezbata in Camera. cum sunt la comisii, asteapta avize, rapoarte ...
Iata cateva din aceste initiative care, daca vor modifica Legea 230/2007, va iesi o varza din aceasta lege:
1. PL-x nr. 100/2014
[ link extern ]
2. Pl-x nr. 236/2014
[ link extern ]
3. PL-x nr. 269/2014
[ link extern ]
4. PL-x nr. 323/2014
[ link extern ]
5. Pl-x nr. 325/2014
[ link extern ]

Nu-si pun alesii nostri mintea cu legile grele, cu modificarea Constitutiei, cu legislatia electorala s.a.m.d. , ci cu asociatiile de proprietari.
Eu sunt de acord, daca tot alesii nostri au acelasi loc de munca, sa stie unii de altii, sa-si uneasca initiativele legislative, sa modifice actuala lege 230/2007 printr-o singura lege care sa fie mai buna, mai clara...
Va invit sa accesati lincurile si sa cititi ce vor sa stabileasc aceste initiative. Doar muntisuri nesemnificative.

Buna ziua,

Inteleg ca pana la urma exista o dorinta de a modifca cumva aceasta lege. Sunt curios care va fi forma acesteia ca de schimbat schimbam ceva daca nu in prifunzime pe ici pe colo.....
Nu este dorinta parlamentarilor de a schimba aceasta lege. Daca cititi cele 5 initiative o sa vedeti ca nu schimba nimic esential.
In campania electorala am intalnit candidati la Parlamentul Romaniei care mergeau prin cartiere, printre blocuri ocazii cu care discutau cu cetatenii. Am vazut oameni care solicitau candidatului sa ia masuri impotriva administratorului, ca-i intretinerea mare, ca-i incarca pe lista, ca... Iar candidatul le promitea, isi nota sau chiar ii programa in audienta la el in zilele urmatoare...
In asemenea situatii unul a aflat ca proprietarii nu sunt multumiti de felul cum arat lista de plata, ca nu este explicita... si-asa a aparut o initiatiava legislativa care-si propune sa-l oblige pe administrator sa dea explicatii in scris la fiecare 3 luni, sub semntura si parasemnatura presedintelui si cenzorului. Si asa au aparut alte si alte idei.
E o procedura simpla si nu-i trebuiesc studii juridice unui parlamentar sa initieze modificare unui articol din legea 230/2007. Si pentru ca este usor o semnaeaza chiar mai multi si-asa e plin de activiate si initiative pe pagina lor personala de la Camera ori Senat.
Ei vor doar sa-si bifeze in palmares zeci de initiative legislative. Iata cea de-a doua de mai sus are nu mai putin de 23 de inutiatori si fiecare si-a trecut-o ca initiativa sa.
Aceste initiative nu sunt corelate cu alte articole din aceeasi lege, din norme ori din alte legi.
Cand voi vedea o initiativa legislativa care sa modifice 10-15 articole din Legea 230/2007, corelate intre ele si cu respectarea ori modificarea altor legi, da, atunci poate va fi o schimbare adevarata a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect favorabil prin care prevede ca ..... ollyjunior ollyjunior Buna doresc sa stiu daca proiectul de lege care a primit aviz favorabil din partea cabineului domnului ministru in legatura cu Administratori de bloc precum ca ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a plati penalizarea dddgab dddgab Cum trebuie procedat in cazul unui proprietar care refuza sa plateasca penalizarea (afisata pe lista de intretinere) dar plateste suma pentru intretinere ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege privind conventiile civile la asociatiile de proprietari ogra ogra Dl. Deputat Kerekes Karoly a depus la Parlamentul Romaniei un Proiect de Lege privind Conventiile Civile.Informati mai detailate se poate obtine de la Dl. ... (vezi toată discuția)