avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit PFA

Buna ziua ! V-as ruga sa-mi raspundeti si mie,daca deschid un PFA ,cand trebuie declarat venitul la Fisc pt impozit ,lunar sau la cateva luni ?Exista o data lunara sa declar ? Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
Alexx_00, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexx_00 , utilizator 22:15, 20 Iulie 2014
- daca PFA este impozitat in baza normelor de venit, venitul realizat efectiv nu se delcara
- daca PFA este impozitat in sistem real venitul realizat se declara in fiecare an pana la 25 mai pentru anul precedent
Buna ziua,

Dupa inregistrarea PFA la Registrul Comertului, in termen de 15 zile trebuie depuneti declaratia 220 privind venitul estimat/norma de venit pentru anul in curs.
Pe baza acestei declaratii, ANAF emite decizia de impunere pentru impozitul pe venitul din activitati independente si pentru CASS.
PFA are obligatia de a plati anticipat impozitul pe venit si CASS, platile anticipate se efectueaza in 4 rate egale, pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru.
Apoi, in cazul PFA care opteaza pentru impozitarea in sistem real, pe baza contabilitatii in partida simpla, se depune declaratia 200 privind veniturile realizate pentru exercitiul fiscal incheiat, pana pe data de 25 mai a anului urmator. Pe baza acestei declaratii se face regularizarea intre venitul estimat si cel realizat.
De asemenea, PFA mai are si obligatia platii CAS, daca nu este asigurat sub o alta forma ( contract de munca sau pensionar).
Multumesc !Nu sunt asigurat sub alta forma ,nu sunt salariat, Deci,cat la suta cotizez la CAS ,trebuie si la pensii ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
Alexx_00, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru plata contributiilor pfa vidicanioan vidicanioan Buna ziua Daca am deschis un pfa la 01.08.2013, in domeniul testarea opiniei publice,serviciu care il prestez pe baza de contract cu prima ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara ... (vezi toată discuția)