avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot scoate copilul din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot scoate copilul din tara?

Buna ziua, am un fiu in varsta de 14 ani si jumatate. Am divortat de tatal lui in 2003, iar copilul imi este incredintat mie spre crestere si educare. Hotararea este definitiva si irevocabila. Tatal lui are doar drept de vizita, dar nu a beneficiat de acest drept, din proprie vointa. As dori sa-l scot din tara si nu stiu daca am nevoie de semnatura tatalui. Imi puteti spune, va rog, daca se poate? Iar daca minorul are buletin, mai este nevoie de pasaport (stiu ca in Uniunea Europeana este suficient buletinul)?

Va multumesc
Nu aveti nevoie de semnatura lui daca are doar drept de vizita,si da,e suficient buletinul.Sa nu uitati hotararea sa o aveti cu dvs.
Multumesc frumos pentru ajutor! Numai bine!
Parasirea tarii se realizeaza fara acordul tatalui copilului .( sentinta civila dateaza din anul 2003 ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii day_ever day_ever Daca minorul este incredintat mamei spre crestere si educare mai are mama nevoie de semnatura tatalui ptr a parasi Romania avand in vedere ca suntem cetateni ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru scoatere minor din tara criss_nst criss_nst buna ziua!v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu un rasp la intrebarea : cum pot sa plec din tara in vacanta cu fiica mea de 1 an si 10 luni? sa va spun ... (vezi toată discuția)