avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tarii

Daca minorul este incredintat mamei spre crestere si educare mai are mama nevoie de semnatura tatalui ptr a parasi Romania avand in vedere ca suntem cetateni europeni.Sau doar in conditiile cand paraseste spatiul European are nevoie de semnatura lui?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:31, 2 Septembrie 2010
Copilul poate iesi din tara, insotit de mama, pe baza pasaportului propriu si a hotararii judecatoresti de incredintare catre mama, hotararea trebuie sa poarte mentiunea ca este definitiva si irevocabila.
Este necesar sa aveti o procura speciala prin care tatal sa isi dea acordul privind acest aspect.
nu are nevoie de acordul tatalui.
Nu aveti nevoie de declaratia notariala a tatalui in conditiile in care aveti minorul incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Maria-AdelaMarko Maria-AdelaMarko buna ziua! am si eu o nelamurire,am custodia totala a copilului,tatal ma poate impiedica sa plec cu copilul in italia?? (vezi toată discuția)
Plecarea cu minorul in italia motoc18 motoc18 nu sunt casatorita dar am un copil minor care poarta numele tatalui este trecut in pasaportul meu,pot pleca in italia? (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)