avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea CIM vanzator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea CIM vanzator

buna ziua ,am o problema
-am un srl impreuna cu sotia si fiul
-avem o vinarie in curtea noastra
-eu sunt administrator
-sotia lucreaza cu cim in alta parte
-fiul lucreaza ca pfa
-eu sunt pensionar normal nu de boala si lucrez cu cim in alta parte
-nici sotia nici fiul nu au timp sa stea la vanzare
-problema este daca ma obliga legea sa am contract de munca cu societatea noastra daca eu nu vreau
-va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 13:59, 21 Iulie 2014
Codul Muncii nu obliga pe nimeni sa incheie un c.i.m. cu o anumita persoana, insa sanctioneaza drastic munca la negru.

C.mun. - art.260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.......
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.......
Eu nu prea pricep ceva. Cine vinde , totusi, in acesta firma? In mod normal persoana care vinde trebuie sa fie salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primirea la munca fara cim un_kopill un_kopill Buna ziua! Imi poate spune cineva care este amenda pt primirea la munca a unei singure persoane fara incheierea CIM? Art 270 Codul muncii spune la lit e ... (vezi toată discuția)
Sanctiune contraventionala angajat AncaCoj AncaCoj Buna ziua! Doresc sa-mi construiesc o casa pe persoana fizica, in regie proprie. Daca in urma unui control al ITM , muncitorii(fierari, tamplari, electricieni) ... (vezi toată discuția)
Lucrez fara forme legale ldprod ldprod lucrez vanzator la firma fiului meu fara a fi retribuit,pot sa invoc gradul de rudenie s-au voluntariat .Care este riscul. (vezi toată discuția)