avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez fara forme legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez fara forme legale

lucrez vanzator la firma fiului meu fara a fi retribuit,pot sa invoc gradul de rudenie s-au voluntariat .Care este riscul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 17 Februarie 2015
este ilegal sa munciti la negru, nu puteti invoca voluntariatul atata timp cat castigati drepturi salariale
art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;

f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
...
nu castig nici o suma de bani
Chiar daca nu castigati ceva, voluntariat nu se poate efectua intr-o societate comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm deseu deseu constituie contraventie implicare unui membru de familie in activitatea firmei.Membru de familie nu este platit pentru ca isi ajuta parinti Poate fi amendata ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea cim vanzator stanciua stanciua buna ziua ,am o problema -am un srl impreuna cu sotia si fiul -avem o vinarie in curtea noastra -eu sunt administrator -sotia lucreaza cu cim in alta ... (vezi toată discuția)