avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Diurnã strãinãtate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Diurnã strãinãtate

Vă salut!
Trebuie să specific într-un contract de consultanță următoarele puncte:
1) Legea concretă a diurnei pentru străinătate pentru care voi face trimitere în contract;
2) Care este suma diurnei în euro pentru Ucraina conform legii?
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:51, 23 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

Conform articolului 44 alin (2) din Codul muncii, salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

H.G. 1860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice menţionează că, pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului:




In intrebarea initiala postata de AlexVD, nu e vorba de relatia salariat-angajator, ci de diurna pt consultant extern. Deci nu se aplica Codul muncii si HG 1860/2006, daca la asta va refereati. Se aplica ART. 7 Cod fiscal: Definiţii ale termenilor comuni

2. activitate dependentă - orice activitate desfăşurată de o persoană fizică într-o relaţie de angajare;

2.1. Orice activitate poate fi reconsiderată ca activitate dependentă dacă îndeplineşte cel puţin unul dintre următoarele criterii
etc...

AlexVD a scris:

Dar nu merge vorba despre relație de angajare. În baza unui contract de prestări servicii dintre 2 SRL-uri, Beneficiarul are dreptul să achite Consultantului diurnă dacă ultimul se deplasează în străinătate în interesul primului?


Da, consultantul va factura in cadrul consultatiei si diurna, fara a o specifica in mod separat. In contravaloarea serviciului d-voastra includeti si aceasta diurna, si astfel o veti recupera, dar sa nu apara undeva mentionata.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna moldova noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Am de acordat o diurna pentru Moldova, moneda usd. Calcul: 5 zile * 38 * 2.5 = 475 - 25% = 356.25 + 15 % = 445.31. 1) E corect calculul ? 2) ... (vezi toată discuția)
Cmi prestari servicii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.com.incheie contract de prestari servicii cu un CMI pentru efectuare prestari servicii stomatologice.Baza materiala este a SRL-ului.Poate fi considerata ... (vezi toată discuția)
Diurna iulia_crms iulia_crms Buna ziua! Am un contract incheiat cu Comisia Europeana si in temeiul acestui contract, trebuie sa platesc biletul de avion, cazarea si diurna pentru doua ... (vezi toată discuția)