avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acuzata pe nedrept de frauda la contorul de gaze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acuzata pe nedrept de frauda la contorul de gaze

Buna ziua,

Va scriu intrucat ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc intr-un imobil mic (3 apartamente) si contoarele de gaz sunt undeva in curte. Cei de la GDF au venit sa schimbe contorul meu (electronic) si mi-au spus ca trebuie sa il trimita la verificare pentru apare pe display cum ca ar fi fraudat.
In urma verificarii a rezultat ca frauda a fost timp de 72h si doresc sa imi factureze ca si cum as fi consumat la capacitate maxima gaz in acel interval.
Eu sunt complet nevinovata si nu pot sa accept o asemenea acuza; in plus, contorul este amplasat intr-o zona semipublica si nu este aparat in niciun fel...am aflat cu aceasta ocazie ca aceasta fraudare se poate face cu un magnet; nu am idee cine a trecut pe acolo si cine ar fi putut umbla; atata vreme cat nu il am in casa nu inteleg cum pot fi acuzata...ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexmx2 , utilizator 21:14, 8 Iunie 2018
Sesizati oficial furnizorul de gaze
Daca nu solutionati amiabil , formulati actiune in instanta
multumesc pentru raspuns!
Salut! La fel am patit si eu! Dupa ce au verificat contorul care este in afara curtii mele mi-au schimbat sigiliul pentru ca,zic ei,era fals.Dupa cateva zile am primit o hartie in care scria sa ma prezint La furnizorul de gaze si sa vorbesc cu un domn de acolo care se ocupa cu fraude de genul.Mi-a spus ca am doua variante: sa platesc 10000 lei frauda sau ne judecam..Din moment ce eu nu sunt de vina cu nimic nu inteleg de ce as plati aceaste suma uriasa.
Daca mai e cineva care a fost acuzat pe nedrept va rog lasa-ti un mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sigiliu pe contorul de gaze ZarazaProfi ZarazaProfi Pentru ca am simtit miros de gaze, am chemat firma cu care am contract si dupa ce a constatat o defectiune a racordului la aragaz, mi-a pus sigiliu pe contor, ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)
Abuz sau legalitate? vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca Presedintele Asociatiei a procedat corect in urmatoarea situatie.Asociatia noastra este compusa din doua scari a cate 40 ... (vezi toată discuția)