avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu asociatia
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu asociatia

Buna ziua,
Am datorii la intretinere in jur de 4.000 ron,am achitat in fiecare luna o anumita suma,dar facand acum un calcul fata de luna trecuta (mi-am notat tot) am observat o diferenta de 60 ron mai mult la intretinere pe care nu ii gasesc deloc justificarea (tot zic ca gresesc eu undeva).Uitandu-ma pe chitante am observat ca sunt de 2 feluri cu nr. de inreg. diferite, o chitanta chiar nu are stampila (poate a uitat),o alta chitanta nu are data trecuta,decat luna.
La noi nu citeste nimeni apometrele,nu semnam nicaieri,eu tin evidenta lor de aproape 2 ani si verific daca este trecut cum am eu evidenta,dam apometrele prin sms sau lasam bilet in posta casierei.
1.Este legal sa nu vina sa citeasca apometrele,sa nu semnam nicaieri? Scrie evidenta apometrelor cu creionul,daca greseste sterge si pur si simplu s-a rezolvat.Adica unor vecini le-a trecut 3 mc de apa calda si ei au centrala termica.
2. Pot cere o evdenta a fisei de apartament in ultimii ani?Daca merg cu o cerere la dansa, clar nu mi-o inregistreaza ca nu are stampila (am avut nevoie la un moment dat de stampila pt un PFA si a durat o luna, ca nu avea stampila).
3.Detin o boxa pentru care platesc chirie 44 ron/luna, dar nu avem niciun contract,pur si simplu ni s-a spus sa achitam banii,pana sa se schimbe comitetul la asociatie n plateam chirie la boxa.A zis ca asa s-a stabilit la sedinta.
4. Inainte la asociatie primeama bilet scris cu toate cheltuielie,nu se mai da
acu acum?de cand s-a schimbat comitetul de vreo 3 ani nu mai primim.
5. Pot fi data in judecata daca am datoria asta?Desi am achitat o anumita suma in fiecare luna si nu am depasit 4 500 ron datoria.
Stiu ca par oaia neagra,adica,dupa ce ca am datorii mai fac si mofturi,dar am avut o perioada dificila si ne reveim noi,dar asta nu inseamna ca ni se po pune la calcul mai multi bani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: clodete , utilizator 20:24, 21 Iulie 2014
1-Modalitatea de colectare index consum individual este decisa de comitetul executiv,fie exista persoana desemnata ,fie proprietarii la data X comunica index consum
Pentru a avea dovada predarii indexului,puteti realiza fluturas in 2 exemplare,pe unul din acestea urmand a semna persoana desemnata/administratorul de imobil
2-Puteti avea acces la fisa apartamentului in temeiul
L nr 230/2007 Art. 10
Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce Ñin de activitatea asociaÑiei şi au
acces, la cerere, la orice document al acesteia.

3-Boxa reprezinta parte comuna
Partea comuna poate fi utilizata exclusiv de catre un proprietar in baza unui contract de comodat sau de inchiriere
Daca achitati lunar suma mentionata,ce vi se scrie pe chitanta justificativa ?
4-Sumele care alcatuiesc intretinerea lunara se calculeaza si se afisaza distinct in lista de intretinere pe nr persoane,cota parte indiviza,etc
Solicitati presedintelui de asociatie sa respecte si sa aplice unitar dispozitiile in vigoare ,inclusiv normativele referitoare la forma si continutul listei lunare de intretinere
5-In conditiile in care va inregistrati cu sume cu titlu de restanta,initial asigurati-va de temeinicia debitului ,iar eventualele suspiciuni incercati sa le solutionati amiabil cu presedintele asociatie
Nu este regula general valabila ca daca actionati asociatia de proprietari in instanta,obtineti hotarare favorabila

Cand achit boxa scrie chirie boxa.
Pot cere fisa apartamentului din ultimii 2 ani?
Intrebam daca eu ca locatar pot fii dat in judecata de asociatie.
Pentru citirea apometrelor nu exista fluturasi,nu semnam nicaieri.Legea prevede ca obligatie sa semnam si noi undeva?
Poate ma ajuta cineva cu un calcul,

in luna mai a fost afisat: in luna iunie:
4 215,30 -total 3 984,71-total
3 614,94 -restanta 3 379,30-restanta
186 -chirie boxa 210 -chirie boxa
200 -fond reparatii 200 -fond reparatii
63,56 -penalitati 60,10 -penalitati
150,80- mai 135,31 -iunie

Am achitat 450 lei in luna mai.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata restantelor florinamatei florinamatei Buna ziua,am ramas restantiera de acum un an,platind dar nu suficient sa pot acoperi in totalitate,in ultimele 5 luni am platit sume intre 500 ron ... (vezi toată discuția)
Asociatia ma da in judecata liveomars liveomars Buna ziua, Am datorii la asociatie de 3000 ron,in ultimele 3 luni am platit 400-450 ron/luna,detin o fosta ghena de gunoi,pentru care nu avem incheiat un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia florenta_22 florenta_22 1. Cand am cumparat apartamentul am luat si boxa de la vechiul proprietar.Intre timp s-a schimbat personalul de la asociatia de proprietari si mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)