avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Taxe intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Taxe intabulare

Am la tara pt casa bunicilor un cumparator. Intrebarea mea este: cine plateste cheltuielile de intabulare a casei? eu ca actual proprietar sau el ca viitor cumparator? cui ii revin platile tuturor cheltuielilor ? doar mie? eu intabularea? eu notarul? eu impozitul pe profit? plata cheltuielilor aproape egala cu incasarea din vanzare? Taxele sunt aceleasi chiar daca nu dispun de nici un venit(nu am loc de munca)
Multumesc frumos pentru implicare si ajutor.
Cel mai recent răspuns: marinpreda , utilizator 07:10, 22 Iulie 2014
Nu sunt specialist, dar din practica mea: Daca vanzarea se perfecteaza la notar (act autentic) trebuie sa aveti facuta intabularea si, de asemenea, veti plati imp. de 2% sau 3% asupra asupra sumei din vanzare, restul cheltuielilor le suporta cumparatorul, de regula. Puteti incheia o promisiune de vanzare-cumparare (antecontract), in care veti stipula un termen, de regula 1-3 luni, timp in care va asumati obligatia de a merge la notar pentru a incheia actul autentic. Dupa epuizarea acestui termen, dar nu mai mult de 6 luni, cumparatorul va actioneaza in instanta, pentru obligatia de a face si obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act autentic. In cazul acesta veti plati un extras de sarcini (200 lei) la OCPI, iar cumparatorul va suporta taxa de timbru judicia r(care poate fi destul de consistenta, in functie de suma tranzactiei, oricum taxarea se face tot dupa grila notarilor). Nu conteaza daca aveti sau nu loc de munca, ci daca nu aveti venituri. (sub 600 lei/membru de familie, daca mai tin eu minte bine).
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
marinpreda, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie sa vand o garsoniera? ContSters54529 ContSters54529 Buna ziua! As vrea sa stiu si eu de ce acte am nevoie sa vand o garsoniera.Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare.cand am cumparat-o notarul la ... (vezi toată discuția)
Intabulare in cf - taxare intabulare imobil adjudecat liliana v liliana v Buna ziua, doresc sa va intreb cum se face taxarea la cartea funciara a unui imobil cumparat prin licitatie. (vezi toată discuția)
Vand apartamentul claudita79 claudita79 am si eu o nelamurire si nu stiu exact pe cine sa intreb... vrea sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu ce am de facut mai exact... l-am cumparat acum 2 ... (vezi toată discuția)