avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... SRL-D cheltuieli maxime pentru infiintare+activitate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

SRL-D cheltuieli maxime pentru infiintare+activitate 12/24 luni!

Buna ziua! Intentionez a-mi deschide un SRL-D. Cred ca vom fi maxim 1 sau 2 salariati.Din ce am citit, am inteles ca nu exista costuri pentru infiintarea acestei entitati comerciale.

In schimb, am o serie de intrebari:

1. Care sunt costurile totale maximale timp de 1-2 ani de functionare a SRL-D? Adica cat trebuie platit la ANAF, CASS, CAS, somaj pentru cele 2 persoane timp de 2 ani?
2. Care sunt costurile totale maximale pentru a avea contabilitatea asigurata, la zi si fara probleme?
3. Se pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru a dota noul SRL-D? De exemplu, pentru a desfasura activitatea in conditii cat mai bune/competitive e nevoie pentru asta de o minima dotare tehnica.
4. In cazul in care nu am nicio incasare (varianta cea mai pesimista) care ar fi cheltuielile de inchidere a SRL-D -ului fara a avea datorii la ANAF, CASS, CAS, ITM etc.

Va multumesc! Orice sugestie este mai mult decat binevenita!
Cel mai recent răspuns: Ligia Stanescu , Contabil 00:00, 22 Iulie 2014
buna seara,

pentru infiintarea unei SRL-D asa cum ati spus, costurile sunt 0. insa la fel ca la un SRL, capitalul social este de min 200 lei

raspunsuri pe scurt la intrebarile dvs:
1. depinde care este salariul angajatiilor si norma de lucru. exista niste facilitate acordate in cazul srl-d, dar nu 100%
2. depinde de onorariul expertului, care la randul acestuia, depinde de volumul de activitate al SRL-ului.
3. se pot accesa fonduri europene, depinde de ce activitate va desfasura srl-d dvs. programul Start-up se desfasoara pana in 2020, pentru activitati economic non-agricole din mediul rural.
4.daca ati obtinut facilitati fiscale, atunci inchiderea srl-d inaintea expirarii termenului, duce la restituirea catre stat a sumelor cuvenite ca si scutiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru plantatie zmeura cretu1 cretu1 Buna ziua, Doresc sa accesez fonduri europene nerambursabile pentru plantatie de zmeura pe o suprafata de un hectar. Ce masura/ program ar fi potrivit si ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d michiconti michiconti buna, sunt interesata sa infiintez un srl-d pentru a aplica pentru fondurile de la programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri pentru fast food mihairandrei mihairandrei Buna ziua! Intentionez sa deschid un fast food mic in perioada imediat urmatoare. Deocamdata nu am firma deschisa, nici locatie nu am gasit inca. Mai ... (vezi toată discuția)