Buna ziua! Intentionez a-mi deschide un SRL-D. Cred ca vom fi maxim 1 sau 2 salariati.Din ce am citit, am inteles ca nu exista costuri pentru infiintarea acestei entitati comerciale.
In schimb, am o serie de intrebari:
1. Care sunt costurile totale maximale timp de 1-2 ani de functionare a SRL-D? Adica cat trebuie platit la ANAF, CASS, CAS, somaj pentru cele 2 persoane timp de 2 ani?
2. Care sunt costurile totale maximale pentru a avea contabilitatea asigurata, la zi si fara probleme?
3. Se pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru a dota noul SRL-D? De exemplu, pentru a desfasura activitatea in conditii cat mai bune/competitive e nevoie pentru asta de o minima dotare tehnica.
4. In cazul in care nu am nicio incasare (varianta cea mai pesimista) care ar fi cheltuielile de inchidere a SRL-D -ului fara a avea datorii la ANAF, CASS, CAS, ITM etc.
Va multumesc! Orice sugestie este mai mult decat binevenita!
pentru infiintarea unei SRL-D asa cum ati spus, costurile sunt 0. insa la fel ca la un SRL, capitalul social este de min 200 lei
raspunsuri pe scurt la intrebarile dvs:
1. depinde care este salariul angajatiilor si norma de lucru. exista niste facilitate acordate in cazul srl-d, dar nu 100%
2. depinde de onorariul expertului, care la randul acestuia, depinde de volumul de activitate al SRL-ului.
3. se pot accesa fonduri europene, depinde de ce activitate va desfasura srl-d dvs. programul Start-up se desfasoara pana in 2020, pentru activitati economic non-agricole din mediul rural.
4.daca ati obtinut facilitati fiscale, atunci inchiderea srl-d inaintea expirarii termenului, duce la restituirea catre stat a sumelor cuvenite ca si scutiri