avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul din supermarketuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul din supermarketuri

Buna ziua, am un prieten care a furat din mai multe supermarketuri diverse produse alimentare (le-a consumat acolo si a plecat fara sa plateasca) , produse cum ar fi : doua savarine, doua smantani, o bucata de branza ,prajituri etc chestii de genul si a facut chestia asta de f multe ori(10 ori cel putin) a trecut aprox un an de zile de cand nu a mai facut aceste lucruri si nu o sa le mai faca, din ce a citit pe internet s-a cam speriat in legatura cu pedeapsa cu inchisoarea si vrea sa stie daca mai risca acest lucru avand in vedere ca a trecut aprox un an de cand a furat si ca s-a lasat si nu va mai fura . Va multumesc si sper sa-mi puteti raspunde.
Cel mai recent răspuns: andreicristi , utilizator 14:12, 19 Decembrie 2014
Buna ziua,
Daca acele magazine nu au formulat denunturi atunci ..... a scapat.
Furtul este o infractiune pentru care nu este necesara plangerea prealabila dar nici politia nu se autosesizeaza daca nu are macar un denunt avand in vedere ca nicio camera de supraveghere din supermarketuri nu este legata direct la o sectie de politie.
ok , dar in cazul in care se facea vreun denunt risca inchisoarea? daca da, cat timp trebuie sa treaca sa fie riscul 0 ?
Buna ziua,
Daca ultima fapta a fost savarsita de mai putin de 3 luni, dupa prevederile noului C.P.P., se poate formula plangere prealabila.
Daca au trecut atunci nu mai risca nimic dar sa nu mai savarseasca alte fapte.

Perioada de prescriptie este data de C.P.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Cred ca a scapat daca nu a fost chemat pana acum.
@av.Kiritescu
Doar furtul săvârşit între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
a nu, sunt vreo 10-11 luni de la ultima fapta... asta inseamna ca indiferent daca se va mai face vreo plangere nu mai risca nicio inchisoare? multumesc.

Alte discuții în legătură

Furtul, pedepsire mariaaradu mariaaradu furtul se pedepseste cu inchisoare? daca da, la ce suma furata? ca banuiesc ca nu se face pt un pachet de tigari sau un pachet de gume... etc (vezi toată discuția)
Furt din locuinta sau abuz de incredere ? mumix mumix am avut cheie de la un apartamet si am intrat in apartament cu un prieten si am furata cateva bunuri. propietaru apartamentului fiind varul mamei mele. exista ... (vezi toată discuția)
O plăngere penală ptr săvărsirea unei infractiuni daca este ... Iion ion Iion ion O plăngere penală ptr săvărsirea unei i fractiuni daca este depusă dupa mai bine de 1 an de la data asa zisei săvarsiri a unei infractiuni mai este ... (vezi toată discuția)