Legea nu precizează care este cuantumul prejudiciului pentru ca furtul să fie pedepsit. Pot fi furate bunuri mobile , în sensul prevăzut de lege , iar un pachet de ţigări este un bun mobil.Faptul că prejudiciul este mic, faptul că făptuitorul nu are antecedente penale, că sunt reţinute şi alte circumstanţe atenuante, poate conduce la aplicarea unei sancţiuni administrative doar şi deci la netrimiterea în judecată a făptuitorului .Dar acest aspect ţine strict de procedură , pentru că legiuitorul nu a făcut distincţie când a incriminat furtul , de importanţa bunului furat. Iar faptul că în anumite condiţii un făptuitor nu este trimis în judecată şi tras la răspundere penală nu este un motiv pentru ca hoţii să fie încurajaţi .
bun, pai varul meu(20ani) face chestii din acestea mereu, de exemplu la carrefour, real si alte supermarketuri, mai ia o guma, mai ia o prajitura si o consuma in interiorul supermarketului si dupa iese si pleaca .. sau o smantana o ia si o consuma la masa in interior, chestii de genu, eu i-am spus ca nu este ok, dar pe viitor o sa stau cu ochii pe el si o sa-l fac sa promita ca nu mai face asa ceva! dar cu ce a facut pana acum, mai poate fi prins, sa spun asa? pot sta linistit? multumesc si scuze de intarziere
Tigari contrabanda
tayson
dintr-un hipermarhet,de fapt din biroul direcrorului,au fost sustrase 200 pachete de figari si un laptop vechi.dar surpriza;tigarile erau netimbrate.valoarea ... (vezi toată discuția)