avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ascultare telefon?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ascultare telefon?

Buna, am si eu o intrebare.
Ascultarile telefonice pot fi proba intr-un dosar ?
(Unui prieten i se asculta telefonu...,din acele ascultari a ajuns acuzat ca a vrut sa influenteze un martor intr-un proces penal pe rol)
As vrea sa va intreb: Poate sa il acuze intr-un dosar penal? Daca il acuza , ce pedeapsa? il acuza dupa codul penal actual sau dupa Noul Cod Penal 2009 ?
Cel mai recent răspuns: Godric935 , utilizator 13:30, 6 Decembrie 2010
inca ceva, martoul a mers a depus declaratie, a facut ce a cerut anchetatorii deci acum care mai este problema lor de ce a INCERCAT sa influenteze(dupa cum zic ei ) ? Prietenul meu a aflat despre ce i se intampla lui dupa ce martotul a depus declaratia. Da cum poate sa fie legal asa ceva sa se bage, sa se autosesizeze ei la o convorbire intre 2 persoane care sunt si prieteni de o multime de ani ? X-( urat urat urat ce auzi in tara asta X-(
Asa e legea si cred ca este corecta.
In justitie nu tine treaba cu prietenia.
Prietenia merge la o bere dar nu atunci cand este implicata justitia.
Si in alte tari e la fel, nu e doar in Romania asa.Doar ca acolo nu prea se practica asa ceva.Cei de acolo cunosc legea.

avocat Claudiu Lascoschi
da frumos, ce nu se baga codu penal ca materie in scoala poate asa o sa stim si noi ce e bine si ce e rau. Sunt persoane mai proaste care poate nu is dau seama de ce vorbesc dar asta nu inseamna ca trebuie sa ajunga la puscarie.oricum nu mi se pare corect deloc X-(X-(X-( si e pacat ca uni profita de puterea pe care o detin si fac rau.
:hammer::rtfm:
Inca ceva la ce art in codul penal il poate incadra si ce pedepse prevede acel art ?:hm:
Personal nu vad nici o infractiune savirsita de prietenul dvs.:)
Poate primiti o incadrare de la avocat_lasco...:D
Cca un sfert din cei condamnati sustin ca sunt nevinovati dar sunt condamnati.
Daca nu au avocati nu pot afla de ce sunt vinovati.
Nu e vorba de puterea unora in acest caz.
Singurul temei al tragerii la raspundere penala il constituie infractiunea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Telefoane ascultate ?! sau nu ... badguy_goodguy badguy_goodguy Vreau sa aduc in discutie , o veche tema... telefoanele in Romania sunt sau nu inregistrate in masa? Sunt unele \"guri rele\" care afirma chiar ca atunci ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile telefonice ,,!!!!!!!! cristiancsv cristiancsv in cazul unui dosar penal ,de evaziune fiscala;(cum ca as fi dat si primit bani cu dobinda);;procurorul poate cere inregistrarea convorbirilor telefonice ,,si ... (vezi toată discuția)