Buna, am si eu o intrebare.
Ascultarile telefonice pot fi proba intr-un dosar ?
(Unui prieten i se asculta telefonu...,din acele ascultari a ajuns acuzat ca a vrut sa influenteze un martor intr-un proces penal pe rol)
As vrea sa va intreb: Poate sa il acuze intr-un dosar penal? Daca il acuza , ce pedeapsa? il acuza dupa codul penal actual sau dupa Noul Cod Penal 2009 ?
inca ceva, martoul a mers a depus declaratie, a facut ce a cerut anchetatorii deci acum care mai este problema lor de ce a INCERCAT sa influenteze(dupa cum zic ei ) ? Prietenul meu a aflat despre ce i se intampla lui dupa ce martotul a depus declaratia. Da cum poate sa fie legal asa ceva sa se bage, sa se autosesizeze ei la o convorbire intre 2 persoane care sunt si prieteni de o multime de ani ? X-( urat urat urat ce auzi in tara asta X-(
Asa e legea si cred ca este corecta.
In justitie nu tine treaba cu prietenia.
Prietenia merge la o bere dar nu atunci cand este implicata justitia.
Si in alte tari e la fel, nu e doar in Romania asa.Doar ca acolo nu prea se practica asa ceva.Cei de acolo cunosc legea.
da frumos, ce nu se baga codu penal ca materie in scoala poate asa o sa stim si noi ce e bine si ce e rau. Sunt persoane mai proaste care poate nu is dau seama de ce vorbesc dar asta nu inseamna ca trebuie sa ajunga la puscarie.oricum nu mi se pare corect deloc X-(X-(X-( si e pacat ca uni profita de puterea pe care o detin si fac rau.
:hammer::rtfm:
Inca ceva la ce art in codul penal il poate incadra si ce pedepse prevede acel art ?:hm:
Cca un sfert din cei condamnati sustin ca sunt nevinovati dar sunt condamnati.
Daca nu au avocati nu pot afla de ce sunt vinovati.
Nu e vorba de puterea unora in acest caz.
Singurul temei al tragerii la raspundere penala il constituie infractiunea.