avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Renuntare la domiciliul din Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Renuntare la domiciliul din Romania

Buna ziua! Am dubla cetatenie romano-maghiara si m-am mutat in Ungaria, am vrut sa-mi fac cartea de identitate maghiara, dar vor sa renunt la domiciliul din Romania (daca renunt la domiciliul din Romania nu mi se anuleaza cartea de identitate?) Nu inteleg de ce ar trebui sa renunt la CI daca am dubla cetatenie chiar daca acuma stau in Ungaria. Daca trebuie sa renunt cum se face acest lucru? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:01, 22 Iulie 2014
Buna ziua,
Exista posibilitatea de a fi cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Probabil ca din acest punct de vedere legislatia lor seamana cu a noastra: nu puteti avea doua domicilii in acelasi timp. Domiciliul este locul (adresa) la care locuiti statornic, locuinta principala iar acum dvs. locuiti in Ungaria.
Va puteti face carte de identitate provizorie in Romania daca veti avea nevoie la un moment dat, se elibereaza rapid.
Faptul ca nu o sa mai aveti CI cu termen de 10 ani nu va afecteaza in niciun fel drepturile de cetatean roman.

Dovada renuntarii la domiciliu nu se poate face decat cu pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Aici gasiti actele si procedura:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare formulare european e1 s1 pentru asigurari medicale in ue dodo1 dodo1 As dori cateva lamuriri cu privire la eliberarea formularului S1 (fost: E106, E109, E120 şi E121). Pentru eliberarea formularului european S1 se cere, ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie artemis259 artemis259 Buna ziua, am o intrebare : In cazul unei duble cetatenii romano-germane am dreptul sa am buletin romanesc si buletin nemtesc, sau trebuie sa renunt la unul ... (vezi toată discuția)
Casatorie, carte de identitate fara domiciliu 0330 0330 Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de ... (vezi toată discuția)