1.In contractul meu de munca este trecut salariul de baza brut lunar "x", iar la forma de salarizare este trecut "acord direct individual". Nu ar fi normal ca in fiecare luna sa primesc salariul de baza net rezultat din cel brut "x" care e trecut pe contract?
Mentionez ca este o firma de prestari servicii si sunt platit la numarul de servicii prestate (iar la sfarsitul lunii salariul rezultat este mult sub acel salariu de pe contract), dar acest lucru nu este trecut in contract.
2. Pe langa contractul de munca am fost obligat sa mai semnez un act aditional (dupa ce am fost instruit 30zile la sediul firmei) precum ca daca parasesc firma in termen de 3 ani sunt obligat sa le platesc o anumita suma "y" de bani. Tin sa precizez faptul ca actul aditional intra in vigoare odata cu data contractului de munca desi el (actul aditional) a fost semnat dupa terminarea instruirii(la 30 zile de la semnarea contrctului de munca). Pe contract am datele de la buletinul vechi (intre timp mi-am schimbat buletinul pentru ca expira) iar pe actul aditional sunt datele de pe buletinul nou(eliberat la 15 zile dupa ce a fost semnat contractul). Mai are valoare acel act aditional daca nu corespund datele salariatului cu cele de pe contract(care teoretic au fost semnate amandoua odata, act aditional+contract)?
Pentru mai detalii pot scana contractul de munca si actul aditional daca e nevoie.
Ce instruire ati primit la sediul firmei? Ati primit vreo diploma in acest sens care sa ateste cunostintele acumulate?
Actul aditional nu este nul daca datele de identificare sunt diferite de cele din contract. Nici nu exista alta posiblitate daca v-ati schimbat buletinul.
Ma intereseaza si pe mine aspectele legate de acordul direct individual.