avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in acord direct individual + act ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in acord direct individual + act aditional

1.In contractul meu de munca este trecut salariul de baza brut lunar "x", iar la forma de salarizare este trecut "acord direct individual".
Nu ar fi normal ca in fiecare luna sa primesc salariul de baza net rezultat din cel brut "x" care e trecut pe contract?
Mentionez ca este o firma de prestari servicii si sunt platit la numarul de servicii prestate (iar la sfarsitul lunii salariul rezultat este mult sub acel salariu de pe contract), dar acest lucru nu este trecut in contract.
2. Pe langa contractul de munca am fost obligat sa mai semnez un act aditional (dupa ce am fost instruit 30zile la sediul firmei) precum ca daca parasesc firma in termen de 3 ani sunt obligat sa le platesc o anumita suma "y" de bani. Tin sa precizez faptul ca actul aditional intra in vigoare odata cu data contractului de munca desi el (actul aditional) a fost semnat dupa terminarea instruirii(la 30 zile de la semnarea contrctului de munca). Pe contract am datele de la buletinul vechi (intre timp mi-am schimbat buletinul pentru ca expira) iar pe actul aditional sunt datele de pe buletinul nou(eliberat la 15 zile dupa ce a fost semnat contractul).
Mai are valoare acel act aditional daca nu corespund datele salariatului cu cele de pe contract(care teoretic au fost semnate amandoua odata, act aditional+contract)?
Pentru mai detalii pot scana contractul de munca si actul aditional daca e nevoie.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 11:17, 29 Septembrie 2014
Ce instruire ati primit la sediul firmei? Ati primit vreo diploma in acest sens care sa ateste cunostintele acumulate?

Actul aditional nu este nul daca datele de identificare sunt diferite de cele din contract. Nici nu exista alta posiblitate daca v-ati schimbat buletinul.

Ma intereseaza si pe mine aspectele legate de acordul direct individual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs act aditional de munca Victor1309 Victor1309 Buna ziua. am citit un subiect asemanator pe acest site insa care este foarte vechi si am nevoie de o mica lamurire. Am semnat un act aditional de munca prin ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu : motivatie criza financiara si rezultate societate Ion Georgescu Ion Georgescu Societatea la care lucrez a intocmit un act aditional (prin acordul partilor) la CIM prin care ma pune sa accept diminuarea cu x% a salariului brut pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - schimbare adresa angajator iuliana.ana iuliana.ana buna ziua, am lucrat in cadrul unei companii care si-a schimbat sediul recent. la angajare, pe contractul individual de munca sunt trecute datele firmei cu ... (vezi toată discuția)