Buna ziua. am citit un subiect asemanator pe acest site insa care este foarte vechi si am nevoie de o mica lamurire. Am semnat un act aditional de munca prin care se stipuleaza ca am facut un curs de 2 luni pentru un curs de instruire de Controlor de Calitate , organizat la sediul firmei. Daca plec 3 ani de zile de la ei ar trebuii sa platesc cheltuilelile de 5500 lei proportional cu durata ramasa de efectuat. Problema mea este ca acest curs nu l-am efectuat si doar am muncit din prima zi la acel departament , neobtinand nici o certificare recunoscuta. Nu am fost nicaieri la vreun curs sau altceva , doar am muncit ca in mod normal. Pot sa ma oblige sa platesc aceasta suma avand in vedere ca nu am facut cursul si nu am o diploma care sa ateste asta?
Din pacate da, instantele merg pe principiul ca conform caruia contractul este legea partilor si de vreme ce ati semnat acel act aditional atunci tb sa il respectati (chiar daca nu ati fost in cunostinta de cauza asupra tipului si continutului cursului), asta desi legea interzice estimarea conventionala anticipata a daunelor (in conditiile in care firma nici nu are dovezi legate de costurile cursului).
Deci ,o diploma care sa ateste ca am facut acest curs nu se da si nu trebuie sa o primesc si eu si sa o semnez ca am primit`o? Actul acela aditional este inlocuitor la alta firma al acestei diplome? Totusi , nu este un curs de engleza , este o meserie ,nu? daca nu am diploma , tot trebuie sa dau banii?
Trebuie sa dovediti ca nu ati facut acel curs, iar angajatorul sa probeze ca l-ati efectuat. Orice curs absolvit se atesta prin eliberarea unui certificat sau a unei diplome de absolvire.
Bun asa zic si eu. Am urmatorul caz. actul acesta aditional mi a fost dat sa l semnez la mult timp dupa ce eram deja angajat acolo si munceam , mult dupa absolvirea acestui curs fictiv. Faptul face ca in actul aditional ca am seria noua de buletin, cand eu abia anul acesta dupa 6 luni mi am schimbat buletinul. pot folosii asta in caz de instanta sa demonstrez ca acrul aditional este incorect avand in vedere faptul ca se mentioneaza data cand a fost semnat actul aditional? Pt ca ei nu ar fi avut de unde sa stie noua mea serie de buletin, nu?
Demisie dupa cursuri
elemon
buna ziua! sunt angajata la o firma care a implementat un program complex. mai multi angajati din firma (printre care si eu) au facut cursuri pt a invata ... (vezi toată discuția)