avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formare profesionala

buna ziua

m-am angajat de curand la o multinationala, am semnat cu CIM care spune ca muncesc de la 9-18 dar muncescde la 10-17, si multe alte mizerii, in schimb am semnat un act prin care ma oblig sa raman la acest angajator 12 luni, deoarece mi se ofera training in strainatate. Am ajuns in tara cu pricina, nu mi s-a oferit nici un training, inca din prima zi am lucrat in productie, am e-mail.uri care atesta asta. In actul aditional semnat de catre mine (pt ca am crezut tot ce mi se spunea initial iar povestea era de vis) este precizat ca nu am voie sa demisionez si ca acest CIM poate inceta ca urmare a unei cercetari disciplinare, nu e cazul meu, dar niciodata nu se stie ce se poate intampla. Mentionez ca actul aditional este bazat pe prevederile art 195 codul muncii, dar ca la sfarsit nu voi primii vreo atestare sau diploma.
va rog sa imi spuneti ce valoare juridica are acest act?stiu ca semnadu-l mi l-am asumat dar ceea ce mi s-a promis nu are legatura cu realitatea
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 18:54, 23 Iunie 2014
Este de notorietate publica ca , participarea la un curs de formare profesionala se finalizeaza cu emiterea unui certificat sau diploma de absolvire a acelui curs.
De abia dupa terminarea perioadei de "formare profesional" puteti actiona in instanta pentru anularea acelui act.

In art. 1270 C.civ. este consacrata forta obligatorie a contractului.Textul de lege mentioneaza: ”contractul valabil incheiat are putere de lege intre partile contractante".

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca un angajat a urmat cursul de stivuitorist platit ... Adelabacali Adelabacali Buna seara. Daca un angajat a urmat cursul de stivuitorist platit de firma si dupa 2 luni a demisionat ,angajatorul poate sa ii retina certificatul de ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)