avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie dupa cursuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie dupa cursuri

buna ziua! sunt angajata la o firma care a implementat un program complex. mai multi angajati din firma (printre care si eu) au facut cursuri pt a invata programul. pt asta, am semnat un act aditional prin care ne obligam sa restituim o suma de bani (destul de mare), reprezentand contravaloarea cursurilor, daca plecam din firma mai devreme de 3 ani. cursurile s-au efectuat in timpul programului de lucru, mai mult am facut ore suplimentare pentru a acoperi cursurile si atributiile de zi cu zi. cursurile s-au desfasurat pe o perioada de 10 zile si au fost sustinute de firma de consultanta care a implementat programul in firma.la sfarsitul cursurilor am primit o diploma in engleza de la firma de consultanta, nesemnata, parafata sau atestata de vreun organism de atestare.actele aditionale nu sunt inregistrate la ITM. are firma dreptul sa ne impute suma din actul aditional, daca ne dam demisia inainte de expirarea celor 3 ani?
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 12:27, 13 Noiembrie 2005
1. Actele aditionale privind formarea profesionala nu se inregistreaza la ITM.
2. Nu trebuia sa semnezi acest act aditonal prin care esti de acord sa restitui banii pe cursul respectiv in caz de plecare.Trebuia sa invoci aceste aspecte atunci, acum este cam tardiv, deoarece ei deja au investit pt tine banii respectivi si acum trebuie sa dai inapoi suma proportional cu timpul ramas.Discuta cu angajatorul si poate te exonereaza de aceasta obligatie.E la atitudinea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru dezvoltare software arthur_alex arthur_alex Buna ziua. Lucrez ca administrator retea la o firma de consultanta. In urma cu un an a aparut un proiect care pentru derularea lui necesita dezvoltarea unui ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca am act aditional la contractul de munca? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Am o mare problema, mi-am dat demisia de la firma unde lucrez si am aflat de la ei ca as avea si un act aditional la contractul de munca (despre ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatului de a semna act aditional la cim ContSters181736 ContSters181736 Ce se intampla daca angajatul refuza sa semneze noul act aditional la CIM? Poate asta sa constituie motiv de incetare a CIM (adica sa te dea afara pt ca ai ... (vezi toată discuția)