buna ziua! sunt angajata la o firma care a implementat un program complex. mai multi angajati din firma (printre care si eu) au facut cursuri pt a invata programul. pt asta, am semnat un act aditional prin care ne obligam sa restituim o suma de bani (destul de mare), reprezentand contravaloarea cursurilor, daca plecam din firma mai devreme de 3 ani. cursurile s-au efectuat in timpul programului de lucru, mai mult am facut ore suplimentare pentru a acoperi cursurile si atributiile de zi cu zi. cursurile s-au desfasurat pe o perioada de 10 zile si au fost sustinute de firma de consultanta care a implementat programul in firma.la sfarsitul cursurilor am primit o diploma in engleza de la firma de consultanta, nesemnata, parafata sau atestata de vreun organism de atestare.actele aditionale nu sunt inregistrate la ITM. are firma dreptul sa ne impute suma din actul aditional, daca ne dam demisia inainte de expirarea celor 3 ani?
1. Actele aditionale privind formarea profesionala nu se inregistreaza la ITM.
2. Nu trebuia sa semnezi acest act aditonal prin care esti de acord sa restitui banii pe cursul respectiv in caz de plecare.Trebuia sa invoci aceste aspecte atunci, acum este cam tardiv, deoarece ei deja au investit pt tine banii respectivi si acum trebuie sa dai inapoi suma proportional cu timpul ramas.Discuta cu angajatorul si poate te exonereaza de aceasta obligatie.E la atitudinea lui.