Am o mare problema, mi-am dat demisia de la firma unde lucrez si am aflat de la ei ca as avea si un act aditional la contractul de munca (despre care nu imi amintesc sa fi semnat si nici nu am niciun exemplar) cu privire la plecarea din firma mai devreme de 3 ani de la terminarea cursurilor de formare profesionala (eu nu am facut asemenea cursuri) si ca m-ar obliga prin acel act aditional sa le platesc suma de 10.000 RON. Ideea este ca nu am idee ce poate contine acel act aditional si nu stiu de unde sa fac rost de un exemplar pt a vedea exact despre ce este vb... Acest act aditional se inregistreaza si la ITM? As putea afla de la cei de la ITM daca am sau nu act aditional la contract si ce contine el? Va rog daca ma puteti ajuta... Multumesc!
Un asatfel de act nu se inregistreaza la ITM .. cel mai bine este sa depuneti o solicitare in scris la angajator, potrivit art.8 alin.3 lit.a din Hg nr.500/2011, conform caruia, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
daca s-a incheiat inainte de 01.01.2011 trebuie sa fie inregistrat la ITM. Solicitati firmei o copie a acelui document, iar daca nu vi-l pun la dispozitie faceti o plangere la ITM-ul local.
Nu este obligatoriu sa fie depus la ITM un astfel de act .. la ITM se depuneau actele privind executarea, suspendarea, modificarea si încetarea contractelor individuale de munca .. ori un astfel de act nu se incadreaza in nicio situatie de mai sus.
Potrivit art.41 alin.3 C.mun., modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Actul aditional pentru formarea profesionala nu modifica niciun din elementele prevazute de acest text de lege ...
Inregistrare itm
ginnyy
inteleg ca ITM -ul refuza inregistrarea actelor aditionale la CIM avand ca obiect formarea profesionala a salariatului si avertismentele scrise.
care este ... (vezi toată discuția)