avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit & Contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit & Contabilitate

Buna ziua, sunt PFA recent inregistrat, am depus si declaratia la finante, am primit decizia. Eu fac siteuri si softwareuri. Intrebarea mea este, de unde pot afla cat % o sa trebuiasca sa platesc impozit?
Tinand cont ca va trebui sa completez cate un formular 201 pentru fiecare tara din care o sa primesc bani, cum ar trebui sa fac contabilitatea? Pot sti aproximativ cat voi avea de platit la finalul anului diferenta fata de veniturile declarate?
Cel mai recent răspuns: sergiuzaharie , utilizator 20:15, 4 Ianuarie 2015
Impozitul ca PFA il platiti astfel: 16%-finante, 5,5% sanatate, la pensii, in functie de venitul asigurat (minimum 252 lei/luna). La finalul anului, dupa ce faceti diferenta dintre incasari si cheltuieli, veti obtine un venit net. La acel venit net veti plati impozitele, conform acestor procente. Veti primi decizie de regularizare (in anul urmator) si pe baza acestei decizii, veti plati diferenta de impozit.
Dar trebuie sa depun eu dosarul cu venitul brut, cheltuieli, si ei calculeaza venitul net? Si pana in ce data trebuie/trebuia sa fac asta? Si de ce nu am primit inca regularizare pentru anul trecut? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa sergiuzaharie sergiuzaharie Buna ziua. Am 18 ani, si la sfarsitul anului trecut am inceput sa lucrez ca Freelancer. Recent mi-am inregistrat si un PFA, am fost la finante unde mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pfa agent asigurari corneliao corneliao Anul trecut am fost colaborator la un broker de asigurare dar nu am avut incasari mari. anul acesta pt a continua sa fac asigurari trebuie sa fiu PFA? si daca ... (vezi toată discuția)