avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire dauna pe RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire dauna pe RCA

Buna ziua, ma deplasam cu masina si din sens invers a venit o masina care era sa intre in mine, in ultimul moment am tras dreapta si l-am evitat dar am intrat in sant si m-am rasturnat pe o parte avariind masina destul de tare, ''Inconstientul'' nu a oprit, nu am reusit sa iau numarul de inmatriculare dar cred ca il gasesc deoarece era o cifa si nu cred ca sunt multe in zona, am martori care au vazut, in spatele meu era alta masina in care era sa intre si a spus ca ar veni martor .
Intrebarea era daca recunoaste si facem constatul amiabil despagubeste firma de asigurare unde are RCA-ul?
RCA-ul acopera daunele produse din imprudenta?
Unde gasesc legislatia care prevede aceste lucruri si ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 15:01, 23 Iulie 2014
Buna ziua,
Polita RCA acopera prejudiciile de care asiguratii raspund fata de tertele persoane pagubite prin accidente. In masura in care identificati vinovatul puteti sa formulati cererea de despagubire catre asiguratorul acestuia iar in caz contrar catre Fondul de protectie a victimelor strazii.
Incidente in cauza sunt Legea 136/1995 a asigurarilor, Ordinul CSA nr. 14/2011 respectiv Ordinul 1/2008, modificat prin Ordinul 13/2008 privind fondul de protectie a victimelor strazii.
Succes!
Multumesc mult, o sa lecturez textele de lege enumerate de dvs.
Daca mai are cineva alte informatii sau sfaturi la astept cu interes.
Raspunderea civila nu conditioneaza culpa de contactul fizic al participantilor la trafic. Daca aveti si martori va va ajuta, fie la societatea de asigurare fie la FPVS. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier claaudm33 claaudm33 am fost accidentat de o masina care a fugit de la locul accidentuuli, intre timp a vandut masina , nu are nici asigurare,cunosc numatul masinii,am declarat ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Cate fonduri exista? floare _de_ colt floare _de_ colt Toti asiguratorii RCA contribuie la Fondul de protectie a victimelor strazii,sunt membri. Fondul este organism de plata si centru de informare pentru cei care ... (vezi toată discuția)